iPhone 7 Plus prijzen

iPhone 7 Plus als los toestel: vergelijk de prijzen

Ook refurbished en met sim only een goede keuze

Wil jij de iPhone 7 Plus als los toestel kopen? Zoek je een tweedehands of refurbished iPhone 7 Plus? Op deze pagina vind je tips waarop je moet letten en waar je de beste deals vindt!

iPhone 7 Plus review Refurbished

Losse iPhone 7 Plus: iets voor jou?

De iPhone 7 Plus is al een tijdje verkrijgbaar. Het is niet het allernieuwste toestel, maar het is wel een ideale aankoop voor mensen die een groot scherm willen en niet te veel willen betalen. Voor een losse Apple iPhone 7 Plus kun je nog steeds bij diverse aanbieders terecht, maar de meeste keuze heb je als je kijkt naar de refurbished en tweedehands modellen. Alles waar je rekening mee moet houden lees je hier.


iPhone 7 Plus los kopen

De iPhone 7 Plus heeft enkele interessante features. Als opvolger van de iPhone 6s Plus zijn er heel wat verbeteringen doorgevoerd, vooral aan de binnenkant. Maar ook aan de buitenkant heeft Apple wat dingen veranderd. Zo kun je kiezen uit nieuwe kleuren matzwart en gitzwart en zorgt de dubbele camera ervoor dat je portretten met diepte kunt fotograferen. Hieronder bespreken we de verschillende modellen, kleuren en prijzen van de iPhone 7 Plus waar je uit kunt kiezen.

In Nederland kun je de iPhone 7 Plus niet meer bij de Apple Store kopen, maar wel bij sommige andere aanbieders. Let daarbij op dat je een redelijke prijs betaalt. Sommige winkels hebben nog wel exemplaren liggen, maar hebben nooit hun prijzen aangepast, waardoor je er een (voor hedendaagse begrippen) absurde prijs voor betaalt.

iPhone 7 Plus losse toestelprijzen

Aanvankelijk lag de iPhone 7 Plus prijs op €909, maar sindsdien heeft Apple de adviesprijs steeds meer verlaagd. Dat geldt ook voor de prijzen die je bij providers en telecomwinkels vindt. Bij de Apple Store zul je dit toestel niet meer vinden, maar je kunt de iPhone 7 Plus nog wel aantreffen bij diverse telecomwinkels. De prijzen van de iPhone 7 Plus liggen rond de 300 euro voor een zo goed als nieuw toestel, of 200 euro voor een toestel met wat meer beschadigingen. Vaak zullen ze voorzien zijn van 32GB opslag, maar als je geluk hebt kun je ook nog modellen met 128GB opslag tegenkomen. Dit geeft je wat meer armslag als je veel wilt fotograferen en video’s maken.

De iPhone 7 Plus met 256GB is eerder uit productie gegaan dan de andere modellen en is daarom wat moeilijker op de kop te tikken. Dit heeft te maken met de release van de iPhone 8 Plus en de iPhone X, die allebei ook met 256GB verkrijgbaar waren. Apple haalde op dat moment de 256GB-uitvoering van de iPhone 7 Plus van de markt.

iPhone 7 Plus prijzen

Refurbished iPhone 7 Plus: een prima keuze!

Omdat Apple in 2019 is gestopt met de productie van de iPhone 7 Plus kun je de toestellen vaak alleen nog als refurbished iPhone kopen. Dit zijn toestellen die grondig zijn nagekeken en waarbij versleten onderdelen zijn vervangen. Je kunt vaak kiezen uit meerdere kwaliteitsniveau’s, van zo goed als nieuw tot toestellen met zichtbare beschadigingen. Ga je vaak slordig met je toestel om en heb je snel last van krassen, dan kan het een prima oplossing zijn om voor een refurbished iPhone 7 Plus in een wat mindere conditie te kiezen. Twee onderdelen moeten echter wel goed zijn: de accu en het scherm. Je wilt een scherm met zo weinig mogelijk krassen en de accu moet het liefst vervangen zijn, zodat deze nog goed meegaat. Met de functie Batterijconditie kun je zien in welke mate de batterij versleten is. Refurbished aanbieders vervangen vaak de batterij als de capaciteit onder de 80% komt.

Bekijk ook

Refurbished iPhones: alles wat je moet weten over refurbished toestellen

Zoek je een refurbished iPhone? Er zijn veel aanbieders en grote kwaliteitsverschillen. Lees in onze refurbished koopgids waar je op moet letten bij een opgeknapte of remanufactured iPhone.

Als je een refurbished iPhone 7 Plus kiest, zul je zelf voor je abonnement moeten zorgen. Je kunt daarbij het beste kiezen voor een sim only.

Bekijk ook

iPhone sim only: bekijk sim-only abonnementen voor je iPhone

Waar vind je de beste iPhone sim only-aanbiedingen? Bekijk tips hoe je nog meer geld bespaart op een sim-only iPhone. In dit artikel helder en onafhankelijk advies waar je op moet letten als je een iPhone met sim-only abonnement overweegt. Steeds meer mensen kiezen ervoor!

Tweedehands iPhone 7 Plus kopen

Wil je nog iets meer geld besparen, dan zou je ook voor een tweedehands iPhone 7 Plus kunnen kiezen, bijvoorbeeld via Marktplaats. Let daarbij op dat je minder garanties hebt over de kwaliteit: de toestellen zijn niet nagekeken, de accu kan versleten zijn en er kan sprake zijn van niet-zichtbare gebreken.

Vraag bij aankoop altijd wat de conditie van het scherm is: heeft de huidige eigenaar altijd een screenprotector gebruikt, dan is er vaak niets aan de hand. Haal je de schermfolie eraf, dan zal het scherm er nog steeds als nieuw uit zien, zonder krasjes.

Je kunt ook vragen of de eigenaar altijd een hoesje heeft gebruikt. Ook dat zorgt ervoor dat het toestel er nog vrijwel als nieuw uit zal zien. Maar pas op: soms kan zand en vuil het hoesje binnendringen, waardoor er langs de randen toch kleine krasjes zijn ontstaan.

Het meest belangrijke is echter de conditie van de batterij. Vraag de eigenaar om een screenshot te maken van het scherm Batterijconditie, zodat je een indruk krijgt hoe goed deze nog functioneert. Oudere accu’s met veel slijtage zijn niet meer volledig tot 100% op te laden en raken sneller hun lading kwijt. Je moet dan tussendoor overdag bijladen. Bij een versleten accu is het een goede investering om de batterij te laten vervangen. Dat kost nog geen 100 euro en zorgt ervoor dat je weer heel lang plezier hebt van je toestel. Calculeer dit wel in de aankoopprijs mee.

Bekijk ook

Zo werkt 'Batterijconditie' op de iPhone

Met de functie 'Batterijconditie' kun je zien wat de conditie en maximale capaciteit van je batterij is. Je kan hier ook het vertragen van je iPhone uitschakelen. In deze tip leggen we uit hoe dit werkt en wat de gevolgen zijn van een vertraagde iPhone.

Welke iPhone 7 Plus past bij jou

Voordat je een iPhone 7 Plus koopt, is het belangrijk dat je goed nadenkt over het model dat het beste bij jou past. Let daarbij niet alleen op de kleur, maar ook op de hoeveelheid opslag.

Bij de iPhone 7 Plus waren er twee nieuwe kleuren, namelijk zwart en gitzwart. Zwart was de vervanger van spacegrijs, de meest populaire kleur onder iCulture-lezers. Het gaat hier om een matte kleur zwart, die lange tijd mooi blijft. Je zou ook kunnen kiezen voor gitzwart, maar Apple raadde aan om hierbij een hoesje te gebruiken aangezien de hoogglans afwerking krasgevoeliger is. Er was ook een speciale knalrode (PRODUCT)RED-versie, maar deze is later uit het assortiment gehaald.

Omdat het geheugen van de iPhone niet uitbreidbaar is, moet je vooraf goed nadenken over de hoeveelheid opslag die je nodig hebt. Meer intern geheugen betekent een hogere prijs. Bij het instapmodel krijg je 32GB en dat is voor veel mensen al voldoende. Gebruik je je toestel intensief en maak je graag video’s, dan is het verstandiger om voor 128GB te kiezen. Wie geluk heeft kan nog een model met 256GB opslag bemachtigen, maar we raden aan om er niet te veel extra voor te betalen, omdat de meeste doorsnee gebruikers helemaal niet zoveel opslag nodig hebben.

Waarom een iPhone 7 Plus los kopen?

Dit zijn de belangrijkste redenen om voor een iPhone 7 Plus te kiezen:

  • Dubbele camera met twee lenzen voor betere foto’s met diepte-effect.
  • Een A10 Fusion die veertig procent sneller is dan de vorig A9 processor.
  • Water- en stofdichte behuizing, daardoor minder kans op ongelukjes.
  • Nieuwe kleuren zwart en gitzwart.

iPhone 7 Plus sim only, wat zijn de opties?

Ga je een iPhone 7 Plus kopen als los toestel, dan heb je nog wel een abonnement nodig. Met een sim only ben je het meest flexibel qua aanbieders en kun je elk moment overstappen naar een nieuwe iPhone. In onze vergelijker vind je de beste sim only-aanbiedingen:

Informatie

Laatst bijgewerkt
april 2021