Beste weer widget iOS 8 iPhone

Wat is de beste weerwidget voor iOS 8?

We vergelijken WeatherPro, Yahoo Weer, Widget, The Weather Channel en Forecast+. Is het ideale weer widget voor iOS 8 al te downloaden?

Beste weer widget iOS 8 iPhoneHet is een onderwerp waar je nooit over uitgepraat raakt, dat je altijd aangaat en waar je niet omheen kan. En misschien is het weer ook wel de eerste widget die je op de iPhone of iPad wil installeren onder iOS 8. Er zijn nu al verschillende weerwidgets beschikbaar, van gerenommeerde apps als WeatherPro en Yahoo Weer tot nieuwe, losse weerapps. Hoe ziet de beste weerwidget voor iOS 8 eruit?

iCulture adviseert: Forecast+

Weer widgets iOS 8 Forecast PlusForecast+ is een weerapp die speciaal is opgezet voor de widget. Alle informatie die de app heeft, staat in de widget. Bekijk zeker even de instellingen van Forecast+. Daar voer je de plaatsnaam in van de weerinformatie en de Nederlandse taal in. Je kan kiezen voor een compacte layout en een voorspelling. De standaardinstelling is echter ook fraai: je ziet de temperatuur, een beschrijving en vier details op rij: laatst bijgewerkt, maximum- en minimumtemperatuur en luchtvochtigheid. Aan het weericoon lees je af of het droog is of niet. Handig is dat je met een extra tik op de widget, een vijfdaagse voorspelling ziet. Met nog een tik is ie ook weer weg. Je kan instellen dat de voorspelling altijd aan staat en ook kan je kiezen voor een nog compactere, minimalistische balk.

De widget heeft grijze tekst. Daardoor is het niet de meest leesbare, maar eist hij ook niet teveel aandacht op. De weerdata komt van OpenWeatherMap – een minder gevestigde naam dan WeatherPro en Yahoo. De app heeft je GPS-locatie niet nodig. Er hangt geen briljante app als WeatherPro achter, maar puur als weerwidget spant Forecast+ momenteel de kroon.
Downloaden omdat dit de fraaiste weer widget is.

WeatherPro: het weer van nu

Weer widgets ios 8 WeatherProWeatherPro is dé app waar je op uitkomt als je een uitgebreid weerbericht wilt krijgen. De applicatie wordt geroemd om zijn veelzijdigheid in weerinformatie en betrouwbaarheid. De opzet van de widget is echter simpel. De app bekijkt van welke plaats je voor het laatst het weerbericht hebt gekeken en toont dat in de widget. Je ziet de locatie, het weertype in een icoon en uitgeschreven, de temperatuur, windsnelheid, neerslag dat uur en de luchtdruk.

Je ziet ook het tijdstip waarop de weerinformatie voor het laatst is opgehaald. De informatie wordt dus niet realtime bijgehouden, maar om de zoveel tijd. Dat is een probleem. De informatie was bij ons anderhalf uur oud omdat we de WeatherPro-app zelf niet hadden geopend. Het verschil was drie graden Celsius, het weerbeeld en een afwijkende neerslagwaarde. Daarbij: hoe kan er een stortbui zijn, maar valt er nul millimeter per uur? Het WeatherPro-widget raadpleegt je locatie niet, en is dus goed voor je batterij. Maar de widget mag een stuk duidelijker.
Downloaden omdat WeatherPro ook een geprezen weerapp is.

Widget: ruime keuze uit widgets

Weer widgets iOS 8 WidgetWidget is een iPhone-app die zich uitsluitend op widgets richt. Dat betekent dat je met een tik op de weerwidget niet naar uitgebreide weerinformatie gaat, maar naar de app Widget, waar je alleen uit andere widgets kan kiezen (ook voor de tijd en batterijstatus). De applicatie leest je locatie uit om een weerbericht te geven. Er is een ruime keuze uit widgets.

  1. Een groot weericoon met temperatuur en maximum- en minimumtemperatuur
  2. En variant daarop met daaronder een vijfdaagse voorspelling
  3. Enkel een vijfdaagse voorspelling met icoontjes en temperaturen
  4. Enkel de temperatuur en een icoon in lichtblauw
  5. De temperatuur, het weericoon en een vijfdaagse voorspelling in lichtblauw

Je tikt eerst op download rechtsboven en trekt dan het berichtencentrum naar beneden om de juiste widget te zien. Het grootste bezwaar aan Widget is dat de bron van de informatie niet bekend is, en de temperatuur wijkt een graad af van WeatherPro en Yahoo. De ruime keuze maakt veel goed. Bovendien is de app gratis.
Downloaden omdat je uit verschillende designs wil kiezen.

Yahoo Weer: meer opsmuk dan info

Weer widgets iOS 8 Yahoo WeerYahoo Weer is misschien wel de fraaiste weerapp die je op je iPhone kan installeren. De simpele, onder elkaar opgestelde informatie over de komende uren en komende dagen, buienkaart en animaties over wind en zonsondergang, ziet er smakelijk uit. Maar het is juist de openingsfoto van de app die de hoofdrol speelt in de widget. Nu haalt Yahoo de foto’s van Flickr en levert dat best mooie kiekjes op, maar we snappen de keuze niet. Je ziet de temperatuur, het weertype in een klein icoon en de maximumtemperaturen van het huidige en het volgende dagdeel. Maar je bent vooral een groot deel van je widgetpagina kwijt aan die foto. Daarbij wil Yahoo ook constant je locatie weten om hem te kunnen presenteren. Dat oefent druk uit op de batterijduur, maar is handig als je veel reist en altijd het weer van de huidige locatie wilt zien.
Downloaden omdat het weerbericht met je meereist.

The Weather Channel: verkeerde keuze

Weer widgets iOS 8 Weather ChannelThe Weather Channel heeft een enorm handig overzicht in de app. Dat is het blokje Uurlijks, waarin je voor de aankomende vijf uur het weerbeeld en de kans op neerslag ziet. Dát is precies de gerichte informatie die we graag in een weerwidget zien. Helaas heeft The Weather Channel iets heel anders gekozen. De widget bestaat uit de temperatuur, het weerbeeld in een icoontje en… een uitgeschreven weerbericht dat je moet lezen om meer over het weer te weten. Wat erin staat, hangt af van het weer. Het is gewoon niet de snelste manier om het weer tot je te nemen. Daarbij is de widget wat buggy. We zien regelmatig eerst een leeg vlak voordat de informatie wordt gepresenteerd. Dit gaat nog niet goed.
Downloaden omdat je van lezen houdt.

Slotwoord: nog geen ideale weer widget

De geteste weer widgets hebben allen hun charme, maar we zijn er nog niet een tegengekomen die onmisbaar is. Een voorspelling van het weer over vijf dagen is op vakantie misschien interessant, maar van weinig waarde op een doordeweekse werkdag. Maar een widget moet ook weer meer bieden dan uit het raam kijken. De ideale weerwidget laat wat ons betreft informatie zien die direct relevant is voor je. Je wilt in één oogopslag zien hoe warm het vandaag wordt vanwege de kleding die je aantrekt, je wilt weten of het gaat regenen als je onderweg bent, je wilt weten tot wanneer het droog blijft.

Op dit moment is er nog geen weerwidget in iOS 8 die aan die behoefte voldoet. De vijf weerwidgets voor iOS 8 die we een halve week na de release van iOS 8 testten, houden vast aan informatie die je in weerapps tegenkomt, maar die je nog niet direct vertellen wat je ter plekke wilt weten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2016
Categorie Apps
Onderwerpen weer, weerbericht, widget
Devices iPad, iPhone
Software iOS 8