Wordament: Nederlandstalig iPhone-woordspel van Microsoft

Microsoft heeft het woordspelletje Wordament uitgebracht, een gratis Nederlandstalig woordspel waarmee je zoveel mogelijk woorden moet maken op een speelveld.

microsoft wordamentMicrosoft heeft vannacht de game Wordament uitgebracht, een Nederlandstalige game waarbij je in korte tijd zoveel mogelijk woorden moet leggen. Op Windows Phone was de game al populair, maar met de komst naar iOS is een nieuwe mijlpaal bereikt: dit is de eerste iOS-game met een koppeling naar Xbox Live. Log je in met een Microsoft-account, dan krijg je een lijst te zien van al je Xbox-vrienden en zie je welke vrienden Wordament al hebben ontdekt. Heb je de game eerder op Windows Phone of Windows 8 gespeeld, dan krijg je meteen de reeds verdiende punten te zien. Er zijn 10 achievements te behalen met het woordspelletje, waarmee je in twee minuten moet proberen woorden te vormen. Je kunt realtime spelen tegen anderen.

In Wordament krijg je een rooster van 4×4 vakjes te zien, met daarin letters. Hiermee moet je zo snel mogelijk woorden maken, door je vinger over naburige vakjes te laten glijden. Twee deelnemers spelen gelijtijdig op hetzelfde speelbord, dus het is zaak om zo snel mogelijk de beste woorden eruit te vissen.

wordament iphone spelletjesMicrosoft maakt regelmatig apps voor iOS: ze brachten eerder al een Xbox Live-app uit waarmee je je account kunt bekijken en behaalde punten kunt checken. Ook brachten ze al wat games uit voor iOS, zoals Kinectimals, maar die had nog geen Xbox Live-koppeling. Wordament is een slimme manier om Apple-gebruikers te laten kennismaken met Microsoft en te zorgen dat ze een account op Xbox Live aanmaken.

Downloaden: Wordament (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 december 2012, 11:39
Categorie Games
Onderwerp microsoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.