WhatsApp gaat betaalde abonnementen ook op iPhone invoeren

WhatsApp gaat betaalde abonnementen ook op iOS invoeren. Dat zei WhatsApp CEO Jan Koum in een interview.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

whatsapp icoonWhatsApp gaat nog dit jaar starten met een abonnementendienst. Aanvankelijk wekte WhatsApp-medeoprichter Brian Acton de indruk dat er bij iOS geen abonnement zou worden ingevoerd, omdat gebruikers eenmalig €0,89 betalen voor de app. Maar nu heeft WhatsApp-CEO Jan Koum aangegeven dat er nog dit jaar ook voor iOS een abonnementenmodel komt.


Op Android en Windows Phone mag je de app een jaar lang gratis gebruiken, daarna moet je betalen (al wordt die probeerperiode vaak verlengd). “Het plan is om dat ook met iOS te gaan doen”, zei Koum in een interview met Alexander Klöpping. Gelukkig verandert er niets voor bestaande gebruikers: het abonnementenmodel geldt alleen voor nieuwe gebruikers.

Het eerder onthulde abonnementenmodel voor WhatsApp ziet er als volgt uit:

  • €0,89 voor 1 jaar
  • €2,40 voor 3 jaar
  • €3,34 voor 5 jaar

Deze prijzen zullen op iOS nog worden gecorrigeerd voor de vaste prijspunten die Apple hanteert. Met de 3- en 5-jarige abonnementen wil WhatsApp ervoor zorgen dat je na het betalen lange tijd niet meer ernaar om hoeft te kijken. De abonnementen worden nog in 2013 ingevoerd, al is er nog geen exacte datum vastgesteld.

Downloaden: WhatsApp (€0,89, iPhone, 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

120 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.