Tweetbot krijgt push notificaties, maar niet voor iedereen

Tweetbot heeft een update uitgebracht die de langverwachte functie push notificaties activeert. De functionaliteit is vooralsnog beschikbaar voor maximaal 1000 gebruikers. Ook kan de applicatie voortaan notities tweeten.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

TweetbotEerder deze week kondigde ontwikkelaar Tapbots versie 1.4 aan van de Twitter-applicatie Tweetbot. Belangrijkste toevoeging daarin zou (experimentele) ondersteuning voor push notificaties zijn. Gisteren verscheen de update inderdaad in de App Store, maar zonder push notificaties. De ontwikkelaars hadden een foutje gemaakt waardoor push notificaties niet geactiveerd konden worden. Meteen daarna is versie 1.4.1 ingediend met het verzoek aan Apple om deze zo snel mogelijk te behandelen. Apple heeft hier gehoor aan gegeven, want de bugfix-update verscheen vanavond al in de App Store.

De ondersteuning voor push notificaties is voor veel gebruikers van de applicatie een welkome toevoeging, maar toch kan niet iedereen er gebruik van maken. Het gaat aanvankelijk om experimentele ondersteuning, waarvan maximaal 1000 gebruikers gebruik kunnen maken. De 1000 plaatsen waren binnen vijftien minuten na het verschijnen van de update vergeven. De ontwikkelaars hopen binnenkort de functionaliteit voor meer gebruikers te kunnen vrijgeven, maar waarschuwen wel dat het om experimentele ondersteuning gaat die mogelijk niet altijd werkt en in de toekomst extra geld zou kunnen gaan kosten.

Ook nieuw in de laatste update van Tweetbot is de mogelijkheid om vanuit de applicatie tekstnotities bij een tweet te plaatsen. Via de knop ‘Add Note’ in het menu om een nieuwe tweet te maken kan een notitie worden geschreven, die vervolgens als link aan de tweet wordt toegevoegd. Hierdoor hoeven Twitter-applicaties geen aparte ondersteuning voor notities te hebben. Voor het uploaden van notities heb je als gebruiker de keuze uit de diensten CloudApp, Pastebin, Pastie en twtmore. Instellingen hiervoor bevinden zich in de account settings van Tweetbot.

Ten slotte brengt de update naast de nodige bugfixes nog enkele verbeteringen. Zo onthoudt Tweetbot voortaan bij het wisselen van accounts welke tab geselecteerd was. Ook is het nu mogelijk om lijsten van anderen met de knop ‘View List Tweets’ als tweets weer te geven.

Downloaden: Tweetbot (€2,39)

Met dank aan @basvanderploeg voor de tip en de screenshots.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juli 2011, 1:25
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen notities, pushberichten, tweetbot

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.