De 30 leukste games voor onderweg

Je gaat op vakantie en neemt mee... een iPhone, iPod touch of iPad, volgepakt met de leukste games die je op de achterbank, op het strand of op de camping kunt spelen. iPhoneclub geeft een flinke lijst met games die je ongezien kunt meenemen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iphone gamingIn de laatste aflevering van iCulture Weekly vóór de zomerstop gaven we tips voor de vakantie. We noemden een hoop nuttige apps, maar we hadden ook een flink lijstje met games verzameld, die geschikt zijn om op de achterbank of op je vakantieadres te spelen. Redacteuren Bastiaan, Bart en Leon vinden de volgende games ideaal voor de vakantie.

Gametips van Bastiaan

small world iconSmall World (iPad) – Erg uitgebreid bordspel met hotseat multiplayer. Erg mooi gemaakt. Wie liever een mainstream game speelt kan terecht bij Catan of Catan HD. Alternatieven zijn Monopoly (ook voor iPad) of Scrabble (ook voor iPad).

carcassonne iconCarcassonne (universeel) – Een vrij duur, maar erg goed bordspel dat samen gespeeld kan worden. Het doet denken aan Kolonisten van Catan, maar met een eigen insteek. Zie ons artikel over Carcassonne.

roxies iconRoxie’s a-MAZE-ing Vacation Adventure – Vakantieboek waarbij je met je vinger een autootje over de weg moet slepen, om op iedere pagina objecten te verzamelen. Leuk voor peuters/kleuters.

catan   monopoly
Catan en Monopoly.

swords and soldiersSwords & Soldiers (ook voor iPad) – Strategisch spel met multiplayer op éé iPad (splitscreen). Erg leuk, gemaakt door het Nederlandse Ronimo Games en geport door het Nederlandse Two Tribes (bekend van Toki Tori). Zie artikel over Swords & Soldiers.

uno hd iconUNO HD – Kaartspelletje dat met vier spelers op een enkele iPad gespeeld kan worden. Je kunt ook verbinding maken met de iPhones en iPads van vrienden via Wi-Fi.

superbrothers iconSuperbrothers: Sword and Sworcery EP (universeel) – Erg meeslepend spel, ideaal voor de lange autorit. Moet je echt met een koptelefoon op spelen. Actie-avonturenspel waarbij je op verkenning gaat. Zie artikel over Swords & Sworcery.

world of goo iconWorld of Goo (de HD-versie is universeel) – Spel voor alle leeftijden, waarbij je goo-balletjes aan elkaar moet haken om het einde van het level te halen. Valt bij veel mensen in de smaak.

plants vs zombies   superbrothers
Plants vs Zombies en Superbrothers.

plants vs zombies iconPlants vs. Zombies (ook voor iPad) – Je moet een tuin op de juiste manier beplanten om vlagen van zombies tegen te houden. Levels staan los van elkaar, dus je kunt er prima eentje los oppikken.

monkey island talesMonkey Island 2, etc. – LucasArts bracht meerdere games uit rond de titel Monkey Island, zowel voor iPhone als iPad (bekijk ze hier). Monkey Island Tales is in meerdere varianten op de iPad te spelen.

back to the future iconBack To The Future Ep 4, etc. – Van de serie Back To The Future zijn momenteel 4 onderdelen beschikbaar. Erg grappige spellen, verhalend en goed voor langere sessies. De laatste twee zijn episodisch, waarbij Episode 1 gratis is. Wel in het Engels.

monkey island tales   battleheart
Monkey Island Tales en Battleheart.

pulse iconPulse – Muziekspel, waarbij je op stipjes in een cirkel moet drukken op maat van de muziek. Beetje zoals Dance Dance Revolution/Tap Tap Revenge, maar dan in een cirkel.

battleheart iconBattleheart – Spelers besturen een groep fantasy-avonturiers die golven aan vijanden moet overleven. Door goed te coördineren overleef je en worden je personages sterker. Erg goed in zowel korte als lange sessies te spelen.

Gametips van Bart

tiny tower iconTiny Tower (universeel) – Verslavend voor elk moment. Bouw een toren en later en mensen in wonen en werken. Verdien geld door steeds nieuwe verdiepingen te maken.

zookeeper iconZookeeper – Probeer met de hele familie een zo hoog mogelijke highscore te halen. Alternatief voor Bejeweled, omdat de leukste modus daarvan (Blitz) alleen met een stabiele internetverbinding dan worden gespeeld.

pimpampet iconPim Pam Pet (ook voor iPad) – Het bekende vraag- en antwoordspel met de draaischijf. Speel met z’n tweeën of in teams en beantwoord de vraag met de juiste beginletter.

frisbee forever iconFrisbee Forever (universeel) – Zomers spelletje waarbij je je iOS-apparaat fysiek moet bewegen om de frisbee weg te gooien. Wel zo leuk. In de game kun je meer dan 1.000 frisbees verzamelen, plus allerlei trofeeën en geheime bonussen.

zookeeper-tiny-tower-pimpampet

tiny wings iconTiny Wings – Om de beurt naam in vullen en highscore verbreken. Tiny Wings is een spel waarbij je een te zwaar vogeltje moet leren vliegen. Ook leuk om in je eentje te spelen.

ticket to rideTicket To Ride (iPad) – Heerlijk wegspelend bordspel, inmiddels met offline multiplayer. In dit treinenspel krijg je de kaart van de VS gratis. Kaarten van Europa en Zwitserland zijn als in-app aankoop verkrijgbaar.

infinity blade iconInfinity Blade (universeel) – Hardste actiespel, voor fanatieke gamer. Meermaals uitgeroepen tot beste game. Meest bezienswaardig zijn de 3D-omgevingen, die dankzij Unreal Engine 3 mogelijk zijn. Tientallen zwaarden, magische ringen, schilden en helmen die je kunt verzamelen.

infinity blade   ticket to ride
Infinity Blade en Ticket To Ride.

superbrothers iconSuperbrothers: Sword and Sworcery EP (universeel) – Even helemaal weg van de campingburen. Oortjes in en gaan. Actie-avonturenspel met veel nadruk op beeld en geluid. Je reist door een mythische omgeving, gebruikt je zwaard om te vechten en sworcery om mysteries op te lossen.

world of goo iconWorld of Goo (ook in universele HD-versie voor iPhone en iPad) – Misschien wel dé game die ik aanraad aan vrienden en familie. Iedereen is er weg van. Het gebruik van geluid is misschien wel iets om een afweging bij te maken, al zijn er gelukkig oordopjes.

Gametips van Leon

jenga iconJenga (ook voor iPad) – Leuk voor in de auto, met multiplayer-functie (pass’n’play). Misschien ken je Jenga al als gezelschapsspel: je bouwt een toren en moet daarna blokjes weghalen, zonder dat de toren instort.

pimpampet iconPim Pam Pet (ook voor iPad) – Draai aan de schijf en beantwoord de vragen met de juiste beginletter. Leuk voor mensen die dit spel van Jumbo in hun kindertijd hebben gespeeld, maar ook voor kinderen die nu pas ermee kennismaken.

bouncedownBouncedown – Leuk spelletje waarbij je een ‘blob’ bestuurt. Gratis game, zonder dat er latere aankopen nodig zijn. Makkelijk om te spelen en erg verslavend. Er is integratie met OpenFeint om je scores te delen.

jenga-toren   bouncedown
Jenga en Bouncedown.

ludo iconLudo – Klassieker, voor op de iPad op een regenachtige dag. Bij de meeste mensen bekender als het bordspel ‘Mens erger je niet’. Gooi met een dobbelsteen en probeer zo snel mogelijk je pionnen binnen te krijgen.

flight control iconFlight Control (ook voor iPad) – Bestuur een vliegtuigje door lijnen te trekken met je vingers. Zorg dat alle vliegtuigen op de landingsbaan terechtkomen, zonder met elkaar te botsen.

world of goo iconWorld of Goo (ook in universele HD-versie voor iPhone en iPad) – Werd uitgeroepen tot game van het jaar en is hierboven ook al twee keer genoemd. Sleep de goo-balletjes naar elkaar toe om structuren te maken.

rayman2   flight-control
Rayman 2 en Flight Control.

rayman 2 iconRayman 2: The Great Escape – Klassieker met de wereldberoemde held uit videogames. In Rayman 2 komt onze held voor het eerst in een 3D-omgeving terecht. Zie ook ons artikel over Rayman 2.

tiny wings iconTiny Wings – Tiny Wings werd eerder in dit artikel ook al genoemd. Game met een hoog knuffelgehalte: een te zwaar vogeltje moet leren vliegen. Jij moet de iPhone zo bewegen dat hij steeds op het juiste moment omhoog fladdert en zo ver mogelijk komt.

trivial pursuit iconTrivial Pursuit – Kennisvragen beantwoorden en laten zien dat je op 6 gebieden zoals sport en cultuur de meeste kennis hebt van allemaal. Ook goed te spelen met andere gasten op de camping, want alle vragen zijn in het Engels. Lees ook onze review van Trivial Pursuit.

baby iconBaby – Tot slot voor de allerkleinsten: een game waarmee ze dieren, eten en vormen leren herkennen. Zie ook ons artikel over deze game. Geschikt voor kinderen van 0-12 maanden, 12-24 maanden en 2-4 jaar.

Staat jouw favoriete game er niet bij? Dat kan, want bovenstaande lijst geeft de voorkeur aan van onze redacteuren. Ben je zelf enthousiast over een game, die erg geschikt is om op vakantie te spelen (onderweg, op de camping, op het strand), laat dat dan weten in de reacties.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juli 2019 om 11:24
Onderwerpen
,
Categorie
Games
19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.