Game-update: flippergames gratis, meer Nyan Cat, Xtreme Wheels en 9mm is Game van de Week

Motorrijden in puik 3D met Xtreme Wheels, flippen met de Nyan Cat op technomuziek, drie gratis flipperspellen en drugsbendes omleggen in 9mm. Zó veelzijdig zijn de iPhone en iPod toch qua games.

Nyan nyan nyan nyan nyan nyan nyan nyan nyan nyan nyan nyan nyan nyan nyan nyanGU VR Xtreme Wheels iPhone iPod. Oh sorry, er is heus een kloeke Game-update vandaag, maar we zijn even in de ban van de laatste update van Techno Kitten Adventure. Door eenmalig 79 cent neer te leggen in dat spelletje heb je namelijk de beschikking over een tamelijk bekende, in je kop dreunende kat. Verder business as usual: Xtreme Wheels en 9mm zijn stoere 3D-games en maar liefst 3 flipperspellen zijn vandaag gratis.

Nieuw: Xtreme Wheels

GU VR Xtreme Wheels iPhone headerHee, weer een game op de iPhone en iPod touch waarin je een motor balanceert op richels, buizen en andere stellages! Jahaa, maar Xtreme Wheels ziet er wel xtreme goed uit. De explosies, lichteffecten en andere visuele fratsen vliegen in het rond en alles is uitgevoerd in fraai 3D. De capriolen die je kan uithalen op de tweewieler lijken wel indrukwekkender dan in de rest van het genre. In tegenstelling tot wat de naam doe vermoeden, verlaagt Xtreme Wheels zich niet tot vijftienvoudige salto’s en jumps van zestig meter, maar voelt het spel verrassend realistisch aan. Niet dat we verder ervaring hebben met motoren balanceren, daar niet van. De balansgame is behalve met kantelbewegingen van de iPhone ook te spelen met een concrete touchscreen-besturing en dat werkt wel zo fijn. Bravo Game Studios heeft een van de fijnste aanbiedingen in het genre neergezet op de iPhone en dat is een prestatie in een markt die al zo vol zit.
Downloaden: Xtreme Wheels (€2,99)

https://www.youtube.com/watch?v=mhTmBobOPMg

Nyan Cat voor Techno Kitten Adventure

GU VR Techno Kitten Adventure iPhone iPod touchIn de teksten van techo en happy hardcore-liedjes was de wereld mooi. Er waren regenbogen, iedereen liep hand en in hand en allemaal gingen we naar het beloofde land. Waar dat dan ook lag. Techno Kitten Adventure vertaalt die 12.400 beats per minuut-nostalgie naar een spel dat al langer op onze knuffelbare telefoon is te verkrijgen. Maar nu… nu is het weer helemaal 2011. Oh, de pompende jaren negentig-muziek is gebleven, maar mag ik een drumroll voor de Nyan Cat?! Iedereens meest geliefde en tegelijkertijd gehate regenboog-poepende pixelkat heeft zijn intrede gemaakt in Techno Kitten Adventure en dat werd tijd ook. De twee zijn voor elkaar gemaakt. Het spel is gratis, er zijn drie uitbreidingen die 79 eurocent per stuk kosten en nyan nyan nyan nyan nyan nyan nyan nyan nyan nyan nyan nyan nyan nyan nyan nyan nyan nyan nyan nyan nyan nyan nyan nyan.
Downloaden: Techno Kitten Adventure (gratis)

Tijdelijk gratis: flipperkastgames

GU VR The Deep Pinball iPhone iPod touchIedereen die van flipperen houdt en een iPhone of iPod touch heeft, kent Wild West Pinball, The Deep Pinball en Jungle Style Pinball. Als jij een uitzondering bent, is het tijd om dat recht te zetten. De drie games van Gameprom zijn tijdelijk helemaal voor niks te downloaden en daar krijg je drie mooie flipperkasten met missies voor terug. Zo krijg je in Wild West Pinball bijvoorbeeld de opdracht bij de bank te cashen, maar speel je dat pas vrij door andere zaken voltooid te hebben. Ook de andere tafels steken zo in elkaar: voltooi missies en maximaliseer je score. Na het behalen van je hoogste score kun je die meteen online vergelijken met iedereen op de wereld om vervolgens in een hoekje te huilen. Die ga je nóóit meer inhalen. Snel weer terug naar het spelen van deze drie vlotte, leuke pinballgames met goede balgedragingen en fraaie beelden.
Downloaden: Wild West Pinball (gratis)
Downloaden: The Deep Pinball (gratis)
Downloaden: Jungle Style Pinball (gratis)

Game van de Week: 9mm

Game van de Week voor de iPhone en iPod touchEr zijn best wat dingen die tegen 9mm spreken. Zo is het actiespel van Gameloft geen open wereld-game geworden terwijl het spel vanaf het eerste moment die indruk wekte. Je kan er zelfs niet in autorijden, terwijl dat een onderdeel van de eerste trailer was. Daarnaast stikt ook dit spel weer van de typische Gameloft-slordigheden. De animaties in filmpjes zijn houterig, geluidseffecten schitteren weer door afwezigheid en monden bewegen terwijl er niemand praat – en andersom. We worden een beetje moe van de luiheid waarmee het bedrijf zijn spellen aflevert – maar nu nog even niet. Want hoe je het ook wendt of keert: 9mm is op dit moment het beste derde persoons-schietspel in de App Store. In slow-motion als Neo of op volle toeren als Rambo schiet je je een weg door de talloze drugskoeriers door en veeg je de ene na de andere straatbende van de kaart. De game is in ongeveer drie uur uit te spelen op het meest eenvoudige niveau en dat is niet erg lang, maar de multiplayer voor maximaal 12 mensen zet dat luxeprobleem recht. 9mm is een indrukwekkende actiegame maar als Gameloft een keer meer tijd in zijn spellen steekt, kan het iPhone-gaming naar een hoger plan tillen. Dat laat ze nu (weer) na.
Downloaden: 9mm (€5,49)

https://www.youtube.com/watch?v=n-HTosbIGs8

9mm te duur? Er zijn nog veel meer goedkope games!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juli 2011, 18:56
Categorie Games
Onderwerpen avonturengame, gameloft, iculture speelt, pinball

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.