The Doors brengt officiële iPad-app voor muziekfans uit

The Doors heeft een officiële app. In de app vind je unieke foto's, interviews met betrokkenen en ander materiaal. De app kwam tot stand dankzij de levende oud-bandleden van The Doors.

doors ipad appJim Morrison is bijna 42 jaar geleden overleden, maar zijn voormalige bandleden van The Doors maken nog steeds muziek. In de nieuw verschenen officiële app The Doors draait het echter vooral om de voorbije jaren, met 6 muziekvideo’s, 44 videointerviews met mensen die er verstand van hebben, een soort stripboek over het ‘Miami Incident’, een Doors Dossier met FBI-bestanden en allerlei andere hebbedingen die leuk zijn voor de fans. Er zit bijvoorbeeld een kaart van LA in, met alle belangrijke plekken van de band.

Jac Holzman, die in 1966 het contract tekende met The Doors bij Elektra Records, is ook de man achter deze app. De nog levende bandleden Ray Manzarek, Robby Krieger en John Densmore werkten eraan mee. Het aanvankelijke plan was om een box-set met alle albums te digitaliseren en daarbij nieuwe technologie te gebruiken. The Doors waren immers altijd al hun tijd vooruit, meent Holzman. “Samen met de band vertellen we een intrigerend verhaal met materiaal uit de eigen archieven van The Doors en de klus van Warner Music, plus honderden andere bronnen die we hebben gevonden”. Het leverde een enorme hoeveelheid nog niet eerder gepubliceerde foto’s, interviews en informatie van achter de schermen op. Holzman schakelde Warner Music ook in om de app uit te geven. Volgens Holzman laat het zien hoe de toekomst voor muziekapps eruit ziet. Maar ja, helemaal onbevooroordeeld is hij niet. Voor de prijs van €4,49 krijg je wel een enorme hoeveelheid materiaal, waaronder 60 audioclips.

Downloaden: The Doors (€4,49, iPad, iOS 5.0+)

the doors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 mei 2013, 17:55
Categorie Muziek
Onderwerpen apple, muziek, patenten, uitvinding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.