iOS game-update: Asphalt 7 update, Toy Defense 2 en Nederlandse Super Bunny Land

Super Bunny Land is een Nederlandse iPhone-game die sterk doet denken aan Super Mario Land, maar het is een highscore-spelletje.

GU DI Toy Defense 2 HD iPadEen iPhone-game die tot stand is gekomen met behulp van leden van ons eigen iCulture Forum! Dat maakten we nog niet eerder mee in de iOS game-update, maar vandaag is het de beurt aan de Nederlandse Super Mario-kloon Super Bunny Land… en die speelt verrassend goed. De populaire arcaderacegame Asphalt 7 kreeg een update met drie strakke nieuwe bolides en Toy Defense 2 is uit – de opvolger van een van de populairste iPhone-verdedigingsgames!

Asphalt 7 Heat update

GU DI Asphalt 7 Heat update iOSEr komen nog veel meer auto’s aan, luidt de uitsmijter van de update-tekst van Gamelofts Asphalt 7: Heat. Maar ook nu al heeft de prachtige en strak sturende arcade racegame een stevige update gekregen. Zo kan je nu racen in een bolide geïnspireerd door de jaren zestig: de Alpine A110-50. Met de Mazda Furai heb je eveneens een concept car onder je kont om mee door te straten te scheuren – en dan hebben we beide monsterlijke wagens op het screenshot in dit tekstje genoemd. Er is nog één nieuwe auto, samen met de verhoogde levelstatus die je kan vergaren in online races, en dat is de Jaguar XKR 5. Een wat bereikbaarder wagentje, maar ook niet misselijk hoor. Asphalt 7: Heat behoudt nog steeds de bizar aantrekkelijke prijs van 89 cent in de App Store, maar weet wel dat je flink moet doorracen of in-app moet gaan investeren als je wil planken in de nieuwe sportwagens.
Downloaden: Asphalt 7: Heat (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Toy Defense 2: plastic fantastic tower-defense

GU DI Toy Defense 2 iPhone iPadNoem een strategiespel voor de iPhone waarin je moet verdedigen. Ja, Plants vs Zombies. Ja, Fieldrunners. Prima. En ja, Kingdom Rush. Dan heb je de crème de la crème op de iPhone en iPad inderdaad genoemd, maar blijft een ongelooflijk sluimersucces onbenoemd. Toy Defense begon langzaam in de App Store, maar groeide uit tot een grote hit onder de tower defense-spelletjes. Logisch dus dat Toy Defense 2 is uitgekomen. Opnieuw bouw je paden vol met verdedigingsmechanismes om vijanden over de grond en door de lucht neer te maaien, en opnieuw gebeurt dat in de leuke speelgoedsoldaatjesstijl van het origineel. Op 18 nieuwe kaarten in 3 werelden moet je standhouden tegen steeds grotere invasies van tanks, vliegtuigen en jeeps. Ditmaal wendt het spel zelfs echte veldslagen aan uit de Tweede Wereldoorlog om na te spelen, en zijn de wapens en voertuigen eveneens historisch accuraat. Aan de gameplaykant baart het upgradesysteem opzien, waarmee je eigenhandig kan uitstippelen in welke verdediging je wilt investeren. En dan maar hopen dat je niet wordt overlopen door tanks terwijl je net hebt geïnvesteerd in je luchtafweergeschut.
Downloaden: Toy Defense 2 (€1,79, iPhone, iOS 6.0+)
Downloaden: Toy Defense 2 Free (gratis, probeerversie, iPhone, iOS 6.0+)

Trailer van de Dag: Super Bunny Land

GU DI Super Bunny Land iPad screenshot“Speciale dank aan de testers die mij hebben geholpen op de iPhoneclub forum!” Dat schrijft de Nederlandse ontwikkelaar Herman Zhou als notitie bij de uitgave van zijn Super Bunny Land. Een spel dat in samenwerking is gemaakt met onze community, daar kunnen we natuurlijk niet eerlijk meer naar kijken. Got you. Natuurlijk wel. We willen vooral vaststellen dat Super Bunny Land nooit had bestaan zonder Super Mario en dat je het zodoende ook een kloon kan noemen. De kleuren, de munten die je pakt, de schildpadden waar je op stampt en de blokken die je beukt met je hoofd: het komt letterlijk uit Nintendo’s platformspel. Sjiek kan je het niet noemen.

Het aardige is echter dat Super Bunny Land ook de nauwkeurigheid van Super Mario’s besturing heeft overgenomen. Het is een highscore-renspel waarin je zo veel mogelijk meters moet rennen. Dat rennen gaat automatisch, maar je hebt twee knoppen waarmee je wel invloed uitoefent. Zo spring je met indrukwekkende nauwkeurigheid en kan je op de rem gaan staan. Dat is handig voor vijanden die je tegemoet komen lopen en voor lastige situaties kunnen zorgen, maar tjongejonge, die functie hebben we na tig potjes nog steeds niet onder controle – terwijl hij soms wèl nodig is. Er is nog iets raars aan Super Bunny Land: je hebt als in nieuwe Mario’s negen levens die je kan gebruiken waarin je scores moet neerzetten. Daarna verkrijg je nieuwe levens door munten in te leveren. Zo is het nogal lastig power-ups als springschoenen of een power-up riem bij elkaar te sparen, maar daarvoor kunnen in-app aankopen natuurlijk helpen… De pixelstijl van Super Bunny Land moet je bevallen en de Japanse menu’s waarop je tweemaal op een menuknop moet tikken voordat er iets gebeurt, mochten anders. Maar de flow van het spel is ijzersterk en doet rechtstreeks aan die van een speedrun in Super Mario denken. Goed werk van Nederlandse bodem dus, dit Super Bunny Land.
Downloaden: Super Bunny Land (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 mei 2013, 19:30
Categorie Games
Onderwerpen asphalt, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.