Solar Walk voor iPad en iPhone is Apple’s App van de Week

Solar Walk is deze week gratis, dankzij Apple's actie App van de Week. In Solar Walk leer je alles over het heelal, de melkweg en het zonnestelsel, met indrukwekkende modellen en veel achtergrondinformatie.

solar walk ipad planetenLezers van onze dagelijkse rubriek iCulture Deals wisten het natuurlijk al: Solar Walk is tijdelijk gratis. Vanaf vandaag weten we ook waarom: Solar Walk is verkozen tot Apple’s App van de Week. Na een lange reeks spelletjes heeft Apple eindelijk weer eens voor een ‘serieuze’ app gekozen. Maar wel eentje waarmee je een hoop lol kun hebben. Solar Walk laat je namelijk door de ruimte reizen, toont close-ups van planeten, vertelt over de historie en interessante plekken. Sinds kort is ook een Curiosity-model voor Mars toegevoegd. Het is de eerste keer dat Solar Walk volledig gratis wordt aangeboden, dus grijp die kans!

Solar Walk is niet vergelijkbaar met de vele sterrenapps die in de App Store te krijgen zijn, waarmee je alleen de sterrenhemel op je huidige locatie kunt zien. De app zit bomvol informatie over het zonnestelsel en de melkweg, is voorzien van indrukwekkende graphics en komt vooral tot z’n recht als je de iPad op een HDTV aansluit. Zo kun je samen met de kids een virtuele reis door het heelal maken. Je reist door de ruimte en de tijd, leert hoe de interne structuur van planeten eruit ziet en welke banen ze afleggen. Je ziet modellen van de belangrijkste satellieten die we vanaf de aarde het heelal in hebben geschoten en bekijkt films waarin interessante fenomenen op aarde worden uitgelegd. Kies je één van de planeten, zoals Saturnus, Jupiter, Mars of Urano, dan kun je de manen en de banen bekijken. Bij elke maan kun je iets nieuws ontdekken. Draadloze mirroring werkt vanaf de Apple TV 2 en hoger.

Je hebt nog de hele week om Solar Walk gratis te downloaden.

Downloaden: Solar Walk (tijdelijk gratis, normaal €0,79, universeel)

solar walk ipad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2012, 10:58
Categorie Onderwijs
Onderwerpen app van de week, apple, solar walk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.