Tumblr brengt Photoset-app voor iOS uit

Tumblr heeft een foto-app uitgebracht met de naam Photoset. Je kunt er fotosets mee maken, die je op Tumblr of op Twitter kunt publiceren. Uploaden naar Photoset.com kan ook.

photoset icoonTumblr kent iedereen als blogplatform, waarmee je zonder technische kennis je eigen blog kunt starten. Eén van de functies in Tumblr is Photoset, een serie foto’s die je kunt samenbundelen tot een fotocollage. Via een vandaag verschenen iOS-app kun je nu zelf deze collages maken en publiceren vanaf je iPhone. Ook mensen die nog geen Tumblr-account hebben kunnen een kijkje nemen en de app proberen. Het werkt namelijk ook samen met andere sociale netwerken zoals Twitter.

Als mensen jouw Photoset willen bekijken komen ze op een mooi vormgegeven pagina waar de foto’s schermvullend te bekijken zijn. Photoset is gekoppeld aan een aparte website Photoset.com, waar je je gemaakte fotosetjes ook kunt neerzetten. Je maakt een aantal foto’s, rangschikt ze op een rooster en uploadt ze daarna naar Photoset.com of deelt ze via Twitter. Misschien kan de app mensen over de streep trekken om ook eens een Tumblr-blog aan te maken. Voor mensen die al een Tumblr-blog hebben en regelmatig de Photoset-functie gebruiken is het een leuke aanwinst om makkelijker foto’s op deze manier te delen.

Downloaden: Photoset (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2012, 21:42
Categorieën Fotografie en video, Sociaal netwerken
Onderwerp tumblr

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.