Snelle notitie-app Drafts 3.0 verbetert ondersteuning Evernote en TextExpander

Drafts voor iPad en iPhone hebben een update gekregen. De snelle notitie-app heeft panelen met zelfgekozen acties gekregen, ondersteunt TextExpander en heeft meer Messages- en Evernote-acties.

drafts ipad notitieDrafts is een app om snel tekst in te voeren op de iPad. Er is ook een soortgelijke app voor de iPhone verkrijgbaar. Beide apps kregen vandaag een update naar 3.0 en zo’n grote sprong in versienummer betekent: veel nieuwe functies. Drafts heeft achter de simpele interface een menu met heel veel handige hulpmiddelen om tekst naar andere iOS-apps te sturen. Dit menu is nu verder uitgebreid naar vier panelen, waarop je de acties kunt rangschikken.

Je kunt ook een backup maken van gemaakte acties op Dropbox. Op die manier wordt het ook mogelijk om je actielijsten tussen iPhone en iPad te synchroniseren. Drafts heeft als sterke punt dat je meteen kunt beginnen te schrijven bij het opstarten van de app. Terwijl je in de notitie-app van Apple altijd de laatst geopende notitie te zien krijgt, moet afsluiten en op een plusje moet drukken om een nieuwe notitie te starten, pakt Drafts het slimmer aan. Zodra je de app opent staat er een knipperende cursor op je te wachten. Pas als je je geniale ingeving of ander idee hebt genoteerd hoef je te bedenken wat je ermee gaat doen: als e-mail versturen, tweeten, op Facebook plaatsen of misschien toch privé houden?

Drafts heeft nog wat meer verbeteringen gekregen. Eerder gemaakte kladversies van notities kun je onderbrengen in de mappen inbox, archief en afzonderlijke secties. Bovendien zijn er acties voor Messages en Evernote toegevoegd. Drafts voor iPad had altijd al een uitgebreid toetsenbord, die nu is voorzien van nog meer sneltoetsen. Dit toetsenbord is nu ook in de iPhone-app aanwezig. Tenslotte is er nog ondersteuning voor TextExpander toegevoegd, een populaire oplossing om sneller veelgebruikte tekstfragmenten in te voeren. Je kunt dit bijvoorbeeld gebruiken om een tijdsstempel in een tekst te zetten of een handtekening/begroeting. Drafts kan herinneringen uit de Herinneringen-app van iOS importeren en je kunt ook kladnotities maken via Siri. URL-schema’s worden eveneens ondersteund.

Helaas niet geschikt voor de iPad 1 vanwege de vanaf deze versie ingevoerde eis dat je minimaal iOS 6.0 geïnstalleerd moet hebben.

Downloaden:

drafts ipad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2013, 15:48
Categorie Productiviteit
Onderwerpen drafts, notities

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.