Tumblr kan meer delen en krijgt Pocket-ondersteuning

Blogapp Tumblr kan nu delen naar Twitter, Facebook, Tweetbot, e-mail, Pocket, Instapaper en meer. Ook animeren GIF's nu tijdens scrollen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Tumblr update iPhone iPadHet blogplatform Tumblr treedt vanaf nu naar buiten. Een nieuwe update voor de iPhone- en iPad-app zorgt ervoor dat je blogs nu kan delen naar andere platformen. Je kan blogs nu doorsturen via iMessage, Facebook, Twitter en e-mail en de applicatie kan links doorzetten naar allerlei apps, zoals Safari, Google Chrome, maar ook Tweetbot en Netbot. Daarnaast worden Pocket en Instapaper ondersteund. Zo kan je blogs bewaren om later offline terug te kijken in die apps.

Het is onwerkelijk, maar waar: hiervoor kon je met Tumblr op de iPhone en iPad nog niet delen naar andere netwerken. Dat wordt nu dus rechtgezet met een aardig scala mogelijkheden. Als je besluit een e-mail te sturen, stuur je bijvoorbeeld het volledig opgemaakte Tumblr-bericht mee en niet alleen een link. Het versturen naar Pocket en Instapaper krijg je pas te zien als je de accounts hebt geactiveerd vanuit het derde tabblad.

Vanaf de iPhone 4S, iPad 2 en iPod touch 5th gen krijg je er in de nieuwe versie van Tumblr een leukigheid bij: op die systemen animeren GIF’s nu al terwijl je door de timeline met blogs scrollt. Je hoeft niet langer meer stil te staan in de timeline op de plaatjes geanimeerd te zien. Er is nog een verbetering die maakt dat de app sneller voelt: je kan vergrootte foto’s nu naar beneden of naar boven vegen om ze weer te sluiten. Eerder kon dat alleen met een druk, iets wat inmiddels statisch aanvoelt als je het makkelijke vegen van bijvoorbeeld Facebook of Twittelator Neue gewend bent. De laatste aanpassing in Tumblr versie 3.3.1 is dat de lijst van je volgers nu alfabetisch is gesorteerd. Je kan hem bovendien doorzoeken met een zoekbalk.

Tumblr nieuwe deelknop Tumblr deelfuncties

Eerder in april werd de Android-app van Tumblr nog in het nieuw gestoken, met bijvoorbeeld een Path-achtige animatie voor het plaatsen van een nieuwe tekst, chat, quote, video, link of foto. Op de iPhone houdt het blogplatform vooralsnog vast aan het menu met de zes grote knoppen die in beeld schuiven.

Downloaden: Tumblr (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2013, 16:45
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen instapaper, tumblr, weblog

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.