Skyscanner Hotels iPhone iPad

Skyscanner Hotels: prijzen van hotelsites vergelijken op iPhone

Wordt Booking.com van de troon gestoten als beste iPhone en iPad app voor hotels boeken? Skyscanner Hotels vergelijkt prijzen van hotelsites!
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Skyscanner Hotels iPhone iPadEerst had je de verschillende websites en apps waarmee je de prijzen van hotels kon vergelijken. Nu is er na Trivago een nieuwe app waarmee je de verschillende prijzen van de hotelsites naast elkaar kan leggen. Skyscanner Hotels is gemaakt door een gerenommeerde partij. Met de originele Skyscanner vergelijk je al tijden vluchtprijzen en ook met Skyscanner Autoverhuur kan je veel geld besparen. Moet Booking.com zich zorgen maken?

Als je nu een hotel boekt op de iPhone of iPad, is de kans groot dat je naar Booking.com grijpt. De app is vaak goedkoper en het aanbod is vollediger dan bij de concurrenten Hotels.com, TripAdvisor, Expedia of Ebookers. Als je dat een paar keer zelf ervaart, is de neiging om de andere apps ook te proberen niet zo groot. Skyscanner Hotels kan dat veranderen: de app indexeert de prijzen van de verschillende grote hotelsites, waaronder ook Booking.com en Hotels.com.

Skyscanner Hotels lijst Skyscanner Hotels kaart met prijzen

Hotels zoeken en vergelijken

Het ophalen van prijzen duurt logischerwijs even in Skyscanner Hotels. De applicatie scheidt beschikbare hotels meteen van niet beschikbare overnachtingen. Je hebt drie manieren om de resultaten te bekijken. Een lijst met alle resultaten onder elkaar, grote foto’s onder elkaar of op een kaart. De fotoweergave delft van die drie het onderspit: veel hotels hebben geen foto’s en degene die er wel zijn, hebben een erg lage resolutie.

De lijst wordt automatisch gerangschikt op populariteit, maar gelukkig kan je met Sorteren linksonder snel rangschikken op prijs, gemiddelde beoordeling en zelfs afstand tot het stadscentrum. De kaart is ook al zo slim. Je ziet bij de beschikbare hotels meteen de prijs. Ook kan je toeristische attracties op de kaart tonen zodat je daar de afstand tot kan inschatten. Wat opvalt, is dat Skyscanner Hotels in elke resultatenweergave lekker soepel bedient.

Skyscanner Hotels foto's Maastricht SkyScanner sorteren iPhone

Slimmigheden

Slimmigheden zijn alom vertegenwoordigd in de app. Zo zie je bij het filteren niet alleen de voorzieningen waarop je hotels wilt uitkiezen, maar ook direct wat dat met de minimumprijs en de keuze uit hotels doet. Je wilt een balkon? Het aanbod gaat van 16 hotels naar 2.

Fijn is ook de mogelijkheid om zoekopdrachten op te slaan op dezelfde visuele manier als apps die openstaan op de iPhone. Met de plus rechtsboven sla je een resultatenlijst met al je filters en voorkeuren op, en ga je snel naar je andere opgeslagen lijsten. Zo is vergelijken echt een eitje. De hotelpagina’s zelf zijn overigens ook sterk, met foto’s om doorheen te scrollen, de locatie op kaart, een algemene omschrijving, beoordelingen en natuurlijk de prijzen onder elkaar.

Lees ook: Beste iOS apps voor een hotel boeken op iPhone en iPad

Skyscanner Hotels slimmigheid voorzieningen Skyscanner favorieten iPhone

Kan Booking.com overboord?

Maar is het genoeg om Booking.com van de troon te stoten? Aangezien Booking een van de sites is die wordt geïndexeerd door Skyscanner Hotels, zou je zeggen dat Hotels al die prijzen meeneemt. Dat is in onze test niet het geval. Op het Griekse eiland Naxos vinden we in Booking.com 12 hotels voor maximaal 31 euro per nacht. In Skyscanner Hotels zijn dat er 8. Bovendien genieten de hotels in Skyscanner niet de foto’s van Booking, wat een vergelijking minder praktisch (en leuk) maakt. De resultaten die Skyscanner wel van Booking.com ophaalt, hebben in ieder geval de correcte prijzen. Ook in Haarlem biedt Booking één hotel meer dan Skyscanner. Het aanbod van Skyscanner is beslist niet karig – het is alleen niet zo uitgebreid als dat van de marktleider zelf.

SkyScanner Hotels heeft een paar indrukwekkende slimmigheden, bedient soepel en ziet er fraai uit. Maar het ontbreken van hotels en hun foto’s die de geïndexeerde sites wel zelf tonen, maakt het nog niet dé go-to app voor hotelreserveringen.

Pluspunten

  • Doorzoekt verschillende hotelsites
  • Slimme filters
  • Bedient soepel

Minpunten

  • Minder resultaten dan Booking.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2014, 11:53
Categorie Reizen
Onderwerpen booking.com, hotel, skyscanner

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.