Expedia-app voor iOS voegt Media Lounge met appsuggesties toe

Expedia heeft de iPhone- en iPad-app uitgebreid met Media Lounge, waar je tips voor leuke reisapps en gratis apps vindt.

expedia-apps-iphone-androidExpedia breidt vandaag de iPhone-app uit met Media Lounge, een verzameling aanbevolen apps waarmee je prettiger kunt reizen. Media Lounge toont gratis en betaalde apps en geeft ook van tijd tot tijd één gratis app weg via promocodes. Dit werkt op dezelfde manier als het downloaden van gratis iTunes-content vanuit de Apple Store-app. iCulture sprak met Rene Nieuwmans, woordvoerder van Expedia. Hij legt uit dat Media Lounge moet worden gezien als een aardige aanvulling op de app: “Mobiel boeken wordt steeds belangrijker. We hebben al informatie over inchecktijden van hotels en bagagebanden, nu trekken we een cirkel eromheen.” Media Lounge moet gebruikers ertoe verleiden om de app vaker op te starten.

Op het moment van schrijven geeft Expedia de foto-app Over (normaal €1,79) gratis weg en adviseert de apps Uber en FlightBoard (€3,59). Die laatste moet je nog wel zelf betalen. “Elke maand komt er nieuwe content bij en is er een nieuwe gratis app. Je hebt zoveel van die reisapps; wij willen mensen hiermee wegwijs maken in de App Store. Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk wel om de prijsgerelateerde content.” Bang dat ze de reizigers vooral wegjagen uit de eigen app, is Expedia niet. Er zal een ‘test & learn’-aanpak worden gevolgd. Als dit werkt, breiden ze het verder uit. Soms zullen er apps zijn, die wat langer in het lijstje blijven staan.

Expedia is een iOS-app waarmee je hotels en vluchten kunt boeken. Op de iPhone-interface zie je twee kolommen, die langzaam aan je voorbij trekken. Je kunt gericht zoeken naar hotels en vluchten voor een bepaalde stad, maar ook minutenlang staren naar de foto’s en prijzen, totdat er iets voorbij komt dat je aanspreekt.

expedia-iphone-hotels-vluchten expedia-media-lounge-aanbod

Bij het installeren van de nieuwe Expedia-app krijg je meteen een pop-up dat de nieuwe Media Lounge-functie is toegevoegd. Blader je door, dan krijg je een overzicht te zien van de apps die Expedia aanbeveelt, plus de mogelijkheid om de gratis app te downloaden. In mijn geval bleken de schermteksten nog niet helemaal vertaald, want er kwam een Scandinavische tekst voorbij. “You live in, Amsterdam? Oh, I love Denmark!”, of zoiets. Ik had ook wat moeite om de Media Lounge op een later moment terug te vinden. Hij zit enigszins verborgen, achter een Extra-knop. Bij het opstarten van de vernieuwde app krijg je de content gelukkig meteen in beeld.

expedia-media-lounge-over expedia-media-lounge

Expedia richt zich met de app op een publiek dat normaal twee apps moet installeren: een app om hotels te boeken zoals Booking.com of Hotels.com en een app om vluchten te boeken zoals Skyscanner.

Downloaden: ExpediaExpedia (gratis, universeel, iOS

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 april 2014, 12:00
Categorie Reizen
Onderwerp reizen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.