Vluchtenvergelijker Skyscanner 10 miljoen keer gedownload

De iPhone-app Skyscanner is meer dan 10 miljoen keer gedownload, opgeteld met dezelfde app voor de Android en Windows Phone. Met de app kan je van luchtvaartmaatschappijen inzien waar je goedkope tickets kan kopen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Skyscanner iPhone-app vlucht vergelijkenDe mobiele applicatie Skyscanner, waarmee je kan zoeken naar de goedkoopste vluchten bij meer dan 1000 luchtvaartmaatschappijen, is meer dan tien miljoen keer gedownload. De app heeft de mijlpaal veel eerder bereikt dan Skyscanner zelf durfde te dromen, benadrukt een persbericht over de applicatie. Nadat de applicatie debuteerde op de iPhone in februari 2011, is hij inmiddels verkrijgbaar in 30 talen en kan je hem nu ook downloaden op Android, Windows Phone 7 en BlackBerry.

De onderverdeling van het aantal downloads per mobiel platform wordt niet toegelicht door Skyscanner, maar aan de Nederlandse App Store is met 796 beoordelingen en een gemiddelde waardering van 4 sterren te zien dat de app op de iPhone in Nederland lekker loopt. De app die miljoenen vluchten in prijs met elkaar vergelijkt, wordt volgens de ontwikkelaar elke vijf seconde gedownload op een van de platformen.

Skyscanner screenshot iPhone iPod touchHet persbericht stelt dat de meest gezochte bestemming in de applicatie ‘overal’ is. Met die functie kan je alle beschikbare vluchten op volgorde van prijs zien, zodat aan de hand daarvan een vlucht naar voren kan komen. Via de app kan je een vlucht natuurlijk ook meteen boeken. Desondanks claimt Skyscanner honderd procent onafhankelijk te opereren. Daarom worden naar hun zeggen álle luchtvaartmaatschappijen getoond, inclusief low-cost maatschappijen en lijndiensten.

Gareth Williams, medeoprichter van Skyscanner, laat het woord Passbook nog niet vallen als hij vooruit kijkt naar de ontwikkelingen van de app. Wel wordt er bekeken hoe de app zich verder kan ontwikkelen:

“Kijkend naar de toekomst zijn er opwindende ontwikkelingen, zoals bijvoorbeeld stemherkenningsfuncties. Die verkennen we momenteel.”

Downloaden: Skyscanner (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2013, 16:51
Categorie Reizen
Onderwerpen skyscanner, vergelijking, vliegtuig

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.