TripAdvisor voor iPad: nieuw ontwerp, beter zoeken en stadspagina’s

TripAdvisor 8.0 heeft een rustig nieuw ontwerp, een functie om attracties in de buurt bij bepaalde locaties zoeken, en stedenpagina's met hotspots.

Tripadvisor logoPopulaire reisapp TripAdvisor heeft een fikse update gehad, waarbij de ontwikkelaars de app in een nieuw jasje hebben gestoken. Na de 8.0 update is het uiterlijk van de app een stuk strakker, met een groter lettertype en een eenvoudigere interface. Naast die algemene aanpassingen heeft TripAdvisor op je iPad ook nog een aantal specifieke extra’s gekregen. Zo heeft de iPad-app een nieuw ontwerp, met overal schermvullende foto’s van vakantiebestemmingen. Daarnaast heeft de app nu een knop rechts onderin, waarmee reizigers eenvoudig kunnen schakelen tussen resultaten in een lijstweergave of in een kaartweergave. Een praktische functie die we al kenden van de iPhone-app, maar op de iPad vooralsnog ontbrak.

Tripadvisor Ook handig: je kunt voortaan alles in de buurt van een specifieke bezienswaardigheid bekijken. Tik hiervoor bijvoorbeeld op het Concertgebouw in Amsterdam, en daarna op de knop “In de buurt”. Je ziet meteen alle hotels, restaurants en attracties in de wijde omgeving. Tot slot hebben de ontwikkelaars de iPad-app een filterfunctie gegeven om makkelijker te zoeken en handige nieuwe stedenpagina’s aan de app toegevoegd, met daarop de beste hotspots van de stad.

Zowel op de iPad als op de iPhone is de snelheid volgens de ontwikkelaars verbeterd, doordat kaarten sneller laden en de bediening van de app een stuk soepeler is. Al met al zijn alle verbeteringen en vooral het rustige nieuwe design van de TripAdvisor app een welkome verandering. De app kon door de veelheid aan informatie namelijk nogal druk en chaotisch aandoen. Dat er zoveel aandacht is besteed aan het ontwerp van de iPad-app is ook erg slim. Zo zorg je ervoor dat TripAdvisor niet alleen on-the-go wordt gebruikt – we staan hier, wat is er in de buurt?- maar ook steeds vaker vanuit de luie stoel, om eens rustig naar een goed restaurant of een fijne Bed & Breakfast te zoeken.

Downloaden: TripAdvisor (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.