Skitch 2.5: aantekeningen-app van Evernote krijgt PDF-ondersteuning

Skitch, de aantekeningen-app van Evernote op iPhone en iPad, kan nu overweg met PDF-documente tegen betaling en biedt handige stempels.

Evernote Skitch PDF-documenten iPhone iPadEvernote heeft haar aantekeningen-app Skitch geüpdatet naar versie 2.5. Die voorziet de applicatie van een wat zakelijkere insteek. Voortaan kan je behalve op foto’s, ook aantekeningen maken en pijlen trekken op PDF-documenten, om die vervolgens te versturen en delen. Je kan de nieuwe functie dertig dagen gratis proberen. Daarna heb je een Premium-abonnement op Evernote nodig om de PDF-functie te blijven gebruiken.

Voor het afsluiten van het abonnement word je verwezen naar de website van Evernote; daar kan je in de app niet mee terecht. Wel zie je knoppen in de instellingen staan die erop wijzen dat dat binnenkort wel mogelijk is. Als je na aanmelding met je Premium-account inlogt in Skitch, moet de PDF-ondersteuning blijven werken. De PDF-documenten kunnen worden geïmporteerd vanuit andere applicaties, maar je kan ze ook uit je Evernote-account pakken vanuit Skitch.

Evernote Skitch PDF-documentenSkitch voor de iPhone en iPad is verder voorzien van stempels. Het gaat daarbij niet om frivole plaatjes die bijvoorbeeld onlangs in Facebook zijn ingevoerd als overdreven grote smileys, maar echt om goedkeuringsstempels. Stempels kunnen op een snelle manier accentueren dat je iets afkeurt of aandacht vraagt voor een foto. Dat is weer handig voor het vernieuwde overzicht. Als je aantekeningen deelt, zien ontvangers die meteen terug in het overzichtsscherm.

Evernote’s aantekeningen-app richt zich door de update meteen op een zakelijkere markt. De app komt daarmee in het vaarwater van bijvoorbeeld GoodReader (eenmalig 4,49 euro) en Moxtra (gratis). Een Premium-abonnement op Evernote kost 5 euro per maand.

Downloaden: Skitch (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2013, 15:19
Categorie Productiviteit
Onderwerpen evernote, goodreader, moxtra, pdf, skitch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.