Yahoo Mail uitgekomen op iPad

Yahoo! Mail is nu ook geoptimaliseerd voor de iPad en iPad mini. De app heeft uitgebreide bewerkingsopties en is nu Nederlands.

Yahoo Mail index met bewerkingsopties iPadYahoo heeft haar mailapplicatie voor de iPhone universeel gemaakt en daarmee ook geoptimaliseerd voor de iPad en iPad mini. Het is de belangrijkste vernieuwing van Yahoo! Mail 1.5, maar er zijn meer grote vernieuwingen. Zo is er nu een leesmodus: een stand waarin je e-mails in volledig scherm leest, zonder de opsmuk van je inbox en andere mappen. De leesmodus is uitermate geschikt voor opgemaakte mails zoals nieuwsbrieven, zodat die ook goed leesbaar zijn op het scherm van de iPad mini. Volgens Yahoo moet de functie het gevoel oproepen dat je door een tijdschrift bladert.

Yahoo Mail is voortaan in het Nederlands uitgevoerd en voorzien van uitgebreide berichtopties. Als je berichten selecteert, worden ze automatisch gegroepeerd op afzender. Dat moet je helpen bij het opruimen van je Postvak IN, maar de methode moet natuurlijk net in je workflow passen. Gelukkig is het een van meerdere opties. Verder kan je snel aangeven dat je berichten van sociale media wil verwijderen, dat je automatisch berichten van vrienden markeert met een ster en kan je berichten van familieleden naar mappen verplaatsen.

Yahoo Mail fullscreen leesmodusZodra je mail selecteert, gebruikt Yahoo Mail de rechterkant van het beeldscherm om de mails te filteren. Een balk onderin beeld leidt naar de opties. Een andere nieuwe functie is je gemarkeerde map. Daarin tref je alle gemarkeerde mails onder elkaar. Het is een van de weinige nieuwigheden waar je ook als iPhone-gebruiker van de applicatie voordeel aan hebt.

Mat Yahoo Mail kan je alleen terecht als je een account hebt op de maildienst van de ooit zo grote Amerikaanse zoeksite. In Nederland en België zal de applicatie daardoor vermoedelijk geen groot publiek aan zich binden. De maildienst is hier al lange tijd een kleine speler op de markt.

Downloaden: Yahoo! Mail (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2013, 15:54
Categorie Productiviteit
Onderwerpen e-mail, voicemail, yahoo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.