Muziekdienst Twitter Music vandaag beschikbaar, app nog niet in Nederland

Twitter Music zal later deze week beschikbaar worden gesteld. Dit schrijft ABC News. Twitter Music neemt de vorm van een iOS-app en website aan.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Twitter MusicTwitter is begonnen met de uitrol van Twitter Music, een nieuwe muziekdienst die onder andere als iOS-applicatie beschikbaar zal zijn. Dit liet Twitter zojuist weten op zijn officiële blog. Eerst is de dienst alleen beschikbaar in de VS, Canada, Engeland, Ierland, Australië en Nieuw-Zeeland, maar de lijst met landen moet snel groeien naarmate de tijd vordert. Vorige week werd Twitter Music voor een selecte groep gebruikers al beschikbaar gesteld. De app is inmiddels in de VS verkrijgbaar, maar staat nog niet in de Nederlandse App Store.

Twitter Music screenshotTwitter Music helpt je met het ontdekken van muziek via Twitter. De app kijkt naar de accounts die je volgt, om er achter te komen wat jouw smaak wellicht is. Ook krijg je populaire artiesten die veel op Twitter worden besproken te zien. Twitter Music is gebaseerd op de door Twitter overgenomen app We Are Hunted, die ongeveer hetzelfde deed.

Toen Twitter Music afgelopen week voor een beperkt publiek werd opgengesteld, zei Twitter al dat de rest van de wereld nog een week moest wachten. Welke dag zou worden aangegrepen om de app te introduceren was toen echter nog niet bekend. Inmiddels blijkt het om vandaag (donderdag 18 april) te gaan.

Zodra Twitter Music in de App Store verkrijgbaar is zullen we daar melding van doen. De voor Twitter Music bedoelde website is op het moment ook nog niet live: een bezoek aan de pagina toont enkel een Coming Soon-pagina.

Downloaden: Twitter Music (gratis, iPhone, iOS 6.0+, Amerikaanse App Store)

Update: Twitter Music is inmiddels ook in België en Nederland te downloaden via bovenstaande link.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 augustus 2013, 22:21
Categorie Muziek
Onderwerpen twitter, twitter music

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.