Simpel en snel notities maken op de iPhone met CompleteNote

Een nieuwe manier om notities snel op te slaan op de iPhone, iPod touch of iPad. Dat biedt CompleteNote, die niet voorzien is van cloud-opslag maar wel verschillende tekstbewerkingsmogelijkheden heeft.

CompleteNote notities maken iPhone iPadCompleteNote is een nieuwe universele applicatie voor de iPhone en iPad die de gebruiker de mogelijkheid biedt om snel notities te schrijven, spraakopnamen te maken, te filmen of een foto te schieten. Ondanks wat de naam doet vermoeden, is het echter niet de meest complete in zijn soort: “Ons doel is ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk iets kan vastleggen. De instrumenten die je daarvoor 80 procent van de tijd gebruikt zitten erin en we hebben de 20 procent die je nooit gebruikt eruit geschopt.

Je wordt verwelkomd in een hoofdmenu met vier knoppen om de verschillende types notities meteen te maken. Behalve ter plekke video’s en foto’s schieten, kunnen foto’s en video’s uit het fotoalbum ook aan een geschreven artikel worden toegevoegd.

Want dat is toch het type notitie waarin CompleteNote zich specialiseert: snel geschreven documenten opslaan. Bij het tekstveld heb je de opties om tekst vet, cursief of onderstreept te maken en er is ook een mogelijkheid tot bullet points. Een tekst kan worden opgeslagen op de iPhone zelf natuurlijk, maar is ook te exporteren als RTF-bestand. Er is echter geen ondersteuning voor een clouddienst als Dropbox. Dat hoorde blijkbaar bij ‘de twintig procent opties die je nooit gebruikt’. Nu is het alternatief ouderwets een e-mail sturen (aan jezelf). Video’s, foto’s en geluidsopnames die eraan hangen kunnen meegestuurd worden.

In de tekstverwerker missen we helaas de optie om notities te voorzien van een kop of tussenkoppen. Misschien moeten de makers de functies die we wel of niet gebruiken toch eens heroverwegen. Zeker aangezien CompleteNote werkt op zowel de iPhone en iPad, is het raar dat er geen manier is om een document op een ander apparaat te openen zonder tussenkomst van e-mail.

Downloaden: CompleteNote (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2011, 15:23
Categorie Productiviteit
Onderwerpen google documenten, notities, schrijven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.