SynkMonkey: groepsafspraken maken op de iPhone

Met SynkMonkey voor de iPhone en binnenkort Android kunnen eenvoudig groepsafspraken worden gemaakt tussen contactpersonen uit je telefoon. Mensen die de app niet hebben, kunnen gehoor geven per sms.

SynkMonkey iPhone groepskalenderMeerdere vrienden sms’en is doorgaans niet zo’n probleem als je een partijtje wil voetballen over twee uur. Maar de methode is nagenoeg onbruikbaar of ongepast bij twintig collega’s als er een spoedvergadering belegd moet worden. Daarvoor is er de nieuwe gratis iPhone-applicatie SynkMonkey. Je maakt een evenement aan in de agenda van de telefoon en deelt hem meteen met de contactpersonen die je toevoegt. Vervolgens kunnen zij via een link in een sms of via de iPhone-app zelf melden of ze erbij zijn.

SynkMonkey maakt gebruik van de contactenlijst en vraagt daarom bij het opzetten van een account om je telefoonnummer. Ook mensen die de applicatie niet geïnstalleerd hebben en een sms ontvangen met de link van de uitnodiging, worden op de pagina van de link verzocht hun deelneming te bevestigen met een telefoonnummer. Die informatie afstaan is de prijs die je voor het gebruik van SynkMonkey betaalt. Daar tegenover staat dat de applicatie zelf gratis is en zeer snel werkt.

In het hoofdmenu staan vier opties. Twee ervan zijn belangrijk: Create an event en Go to my calendar. Druk op de laatstgenoemde en je ziet de evenementen uit de agenda van de iPhone keurig onder elkaar gegroepeerd. Door op een pictogram met een plusje te klikken rechtsboven, voeg je een nieuw evenement toe. Dat gebeurt op dezelfde manier als onder de menu-optie Create an event. Het is eveneens te vinden onder de menu-optie See recent activity, waarin je niet de gehele iPhone-agenda maar enkel de SynkMonkey-activiteiten te zien krijgt.

Het aanmaken van een afspraak, werkt net zoals op de kalender van de iPhone. Je geeft aan op welke dag een evenement is en op welk tijdstip het begint en eindigt. Een evenement kan worden voorzien van een omschrijving – tamelijk handig – en een locatie. Voor jezelf kan je een herinnering instellen van 7 dagen tot 5 minuten voor het evenement. Dan voeg je de contacten toe. Je hoeft alleen maar de beginletters van een naam uit je contactenlijst in te voeren om die te vinden en te selecteren. Ze worden dan toegevoegd aan het verzendveld. Druk op Done en op Send en de uitnodiging gaat de deur uit.

iPhone-bezitters die SynkMonkey hebben, ontvangen een pushbericht en kunnen meteen in de applicatie aangeven of ze erbij zijn of niet. Ook kunnen zij reacties achterlaten bij een evenement. Binnenkort wordt de app bovendien voor Android uitgebracht zodat nog veel meer mensen makkelijk kunnen antwoorden. Geadresseerden zonder SynkMonkey kunnen na het achterlaten van hun telefoonnummer en antwoord op een webpagina dus aangeven of ze erbij zijn.

Wat SynkMonkey goed doet, is alles simpel houden. Het is een snelle, efficiënte manier van afspraken maken die alleen nog maar beter wordt als meer mensen de applicatie installeren.

Downloaden: SynkMonkey (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2011, 16:15
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen activity, groepen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.