iculture-biz
iCulture Biz
Post-it Plus review briefjes inscannen iOS

Post-it Plus voor iPhone: stapels post-it’s scannen met één druk

Met Post-it Plus voor iPhone scan je met één druk op de knop een whiteboard met post-its. Synchroniseren met Evernote doet de app ook.

Post-it Plus review briefjes inscannen iOSHoe maak je als fabrikant van papieren notitiebriefjes nog naam in een tijdperk waarin iedereen notities maakt met Evernote? Je maakt een geweldige applicatie die aansluit op Evernote! Post-it Plus laat je één foto maken van hele borden of tafels vol met de gekleurde briefjes, waarna je al die briefjes digitaal bij de hand hebt. Klinkt als een belofte die niet kan worden nagemaakt, maar… de app werkt geweldig! Onze Post-it Plus review:


Op het gedeelde kantoor waar ik werk slingeren nogal eens whiteboards vol met opgeplakte post-it’s, na weer een prikkelende brainstormsessie. Of misschien een taaie vergadering. Maar hoe dan ook: er liggen nogal wat grote papieren met talloze gekleurde briefjes erop geplakt. Het duurde dus niet al te lang om een vel te vinden dat zich leende voor inscannen.

De camera, de scan en het resultaat

Ik richt de camera op het eerste het beste vel vol schots en scheef geplakte roze, oranje, gele en groene briefjes. Er zit geen logica in: de briefjes zijn er zelfs ondersteboven opgeplakt. Je brengt het vel met de briefjes erop in je cameravizier en drukt op de fotoknop. Daarna begint de magie van de app. De applicatie analyseert de foto en omdat de vierkante briefjes duidelijk te onderscheiden zijn van de lichte achtergrond, heeft de app al vele briefjes zelf gemarkeerd met een groen vinkje.

Post-it Plus review foto maken Post-it pagina vol notities

Post-it Plus herkent nog niet alle briefjes, dus ik tik op de extra briefjes om die ook te laten markeren. Ook dat gaat simpel: de app zoomt in en laat meteen een inkadering van de briefjes zien. In één geval worden drie op elkaar aangesloten briefjes als één gezien, maar met het bewegen van de kaders, is ze opsplitsen alsnog simpel. Briefjes die op de kop staan kan je bijdraaien, briefjes die in de geoptimaliseerde digitale weergave onleesbaar zijn, kan je in de ongeoptimaliseerde weergave bekijken. Ondanks dat de briefjes in onze scan vaak met ‘dunne’ pen geschreven zijn, zijn ze prima leesbaar in de app.

Notities organiseren in Post-it Plus

Het inscannen van het papierwerk is het meest indrukwekkende aan de app, maar het is niet dat Post-it Plus daar al ophoudt. Eenmaal gedigitaliseerd kan je de briefjes namelijk niet alleen lezen, maar ook organiseren. Je plukt de notities van het bord en verdeelt ze onder in groepen die je zelf kan hernoemen en recht kan leggen. Zo kan je groepen ook verwijderen. Op onderstaand screenshot lijkt het misschien wat priegelig, maar het veld staat er erg uitgezoomd. Inzoomen kan ook.

Als er nog een bord met interessante post-it’s binnenkomt, kan je die er meteen bij scannen. Als je dat bord los wilt hebben, begin je een nieuw bord in de app. Eventueel kan je de borden daarna weer fuseren.

Post-it Plus naam bewerken Post-it Plus review scrollen door briefjes

Synchronisatie met Evernote

Nadat je de ideeën gedigitaliseerd hebt, kan je borden delen op sociale netwerken of versturen via bijvoorbeeld e-mail of sms. Maar zakelijkere toepassingen zijn ook mogelijk. Via de exportfunctie maak je ze deelklaar voor andere gebruikers van Post-it Plus, exporteer je ze als PDF, Powerpoint-bestand, Excel-formulier of in losse afbeeldingen via een ingepakt ZIP-bestand. Een extra functie vind je in de instellingen. Daar kan je synchronisatie met Evernote instellen en zo worden de gekleurde notities overgeheveld naar die veelgeprezen notitie-app. Zó maak je dus indruk als fabrikant van gekleurde briefjes.

In de serie iCulture Biz vind je nog meer artikelen die voor zakelijke gebruikers interessant zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2014, 17:57
Categorie Productiviteit
Onderwerpen evernote, iculture biz, notities
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.