Widgets Pro review iPhone iPad iOS 8

Widgets Pro voor iPhone: verzameling iOS 8-widgets in één app

In onze Widgets Pro review bekijken we de mogelijkheden van widgets die je in deze iPhone- en iPad-app voor iOS 8 hebt. Het weer, Twitter, nieuws en meer.

Widgets Pro review iPhone iPad iOS 8Met de mogelijkheid van widgets in iOS 8, brengen allerlei bekende apps updates uit die de functionaliteit van de app doorzetten in het berichtencentrum van je iPhone of iPad. Ze hebben op dat vlak echter wel concurrentie van nieuwe apps die speciaal worden uitgebracht om alleen maar als widget te dienen. Widgets Pro is zo’n app. In onze Widgets Pro review beantwoorden we: wat kan je ermee en hoe goed werkt het?

Welke widgets heeft Widgets Pro voor iPhone?

Widgets Pro is een verzameling van tien verschillende widgets die je op de Vandaag-pagina van het berichtencentrum kan zetten. De applicatie biedt allerlei functies. We kunnen eerst een opsomming doen en dan uitleggen wat wel en wat niet werkt, maar dat is wat onhandig met zo’n veelzijdige app. Daarom schrijven we meteen per onderdeel wat je ermee kan en of het goed werkt.

Lees ook: 10 leuke widgets voor iOS 8

Calculator widget van Widgets Pro

Widgets Pro review iPhone kompas calculatorEen hele simpele rekenmachine meteen in het berichtencentrum. Je hebt een apart numeriek veld en eenvoudige actieknoppen om berekeningen mee uit te voeren, en ziet het antwoord meteen in beeld staan zonder een app te openen. Hij werkt snel en doeltreffend, maar mist de handige functieknoppen en uitgebreide berekeningen van de widgetapp tinyCalc.
Oordeel: eenvoudig

Kompas

Het kompas is het simpelste widget van Widgets Pro. De applicatie laat zien waar het Noorden is en toont hoeveel graden je er vanaf bent. Je ziet ook de hoogte en breedtegraad.
Oordeel: eenvoudig maar goed

Wereldtijden

Voer tot en met vier wereldwijde locaties in in de app van Widgets Pro en je ziet ze keurig in een rij staan in het wereldtijden-widget. Je bepaalt de volgorde zelf, maar bent wel gebonden aan analoge klokken waardoor je misschien wat langer dan noodzakelijk moet kijken hoe laat het is. De klokken zien er wel verzorgd uit.
Oordeel: eenvoudig maar goed

Vluchtvolger

De ‘live flight tracker’ werkt niet samen met gevestigde apps als FlightTracker of FindMyPlane, maar probeert op zijn eigen houtje vluchten te zoeken. Je kan vluchten vinden op vertrekpunt, bestemming, het vluchtnummer, dag van vertrek en het vliegnummer. Je hoeft er maar één in te voeren en de vluchtvolger laat al resultaat zien. In het widget zie je informatie over het vertrek en de aankomst en heel aardig: een vliegtuigicoontje op een lijn dat laat zien hoe ver de vlucht is.
Oordeel: goed

Widgets Pro review iPhone wereldtijd 320 Widgets Pro review iPhone flighttracker

Nieuws

Om nieuws van je favoriete websites te kunnen lezen in Widgets Pro, heb je een account nodig op Feedly. Als je in die app of op de bijbehorende website hebt ingesteld wat je favoriete websites zijn waarvan je het laatste nieuws wilt lezen, dan zie je de laatste berichten daarvan direct in het widget. Voorzien van korte inleiding, kleine foto en de bronsite. Je kan er doorheen tikken voor de volgende berichten en in Widgets Pro zelfs instellen van welke mappen je het nieuws wilt zien. We hadden wel een keer dat het nieuws resette naar het standaardaanbod van de New York Times. Dat gebeurt hopelijk niet nog eens.
Oordeel: goed, ideaal voor nieuwsjunks

Het weer

Widgets Pro vraagt na installatie om toegang tot je locatiegegevens. Die locatie lijkt vooral geraadpleegd te worden voor het weerbericht, want we hoeven de eerste plaats waarvan we het weer willen zien, niet eens in te geven. Je kan meerdere plekken voor het weer kiezen, maar alleen de eerste twee worden weergegeven in het widget. Dat gebeurt met een duidelijk icoon van de temperatuur en het weertype, als ook een omschrijving van het weerbeeld. Wat de informatiebron is van het weer, kunnen we niet achterhalen. Als we op het weerwidget tikken, worden we doorverwezen naar de app Wereld Buienradar, maar dat zou bij jou best eens anders kunnen zijn. Het weer zelf komt overeen met het weerbeeld van de betrouwbare weerapp WeatherPro, maar er is geen voorspelling zoals in andere weerwidgets voor iOS 8.
Oordeel: eenvoudig maar goed

Widgets Pro review iPhone RSS feed Widgets Pro review iPhone weerbericht

Weerwaarschuwingen

Het lijkt een interessante toevoeging op het normale weerwidget van Widgets Pro, maar de weerwaarschuwingen in de app gelden alleen voor de Verenigde Staten.
Oordeel: nutteloos, tenzij in VS

Waarschuwingen voor orkanen

Widgets Pro heeft een specifieke set weerwaarschuwingen voor orkanen. Die komen in Nederland en België niet snel voor, maar je kan ze hier wel activeren. Je kiest de eenheid van de windsnelheid, de minimaal afgelegde afstand en de minimumvereiste voor een waarschuwing. Maar hier hebben we er niet zoveel aan.
Oordeel: nutteloos, tenzij in VS

Widgets Pro review iPhone weeralarm Widgets Pro review iPhone orkanen

YouTube-video’s

Helaas laat Widgets Pro steken vallen bij het YouTube-widget. Het zou geweldig zijn als je daarin de nieuwste video’s van je favoriete kanalen of op je zelf ingestelde steekwoorden zou kunnen zien, maar dat is niet het geval. Je bent beperkt tot featured video’s, trending video’s in gaming, muziek en sport of de all-time favorieten. Daarnaast moet je de app Video Tube hebben om de video’s direct in te kunnen openen.
Oordeel: onder de maat

Twitter-berichten lezen

Als je een of meerdere Twitter-accounts hebt ingesteld in iOS, kan je de laatste berichten daarvan lezen in het widget van Widgets Pro. Als je maar berichten van één van je accounts wil lezen, kan dat ook. Je hebt geen keuze uit individuele Twitteraars of Twitterlijsten. Dat betekent dat het widget vooral handig is als je niet teveel mensen volgt. Anders blijf je verversen… en met horizontale tikken door 20 tweets, kom je niet heel ver. Wel aardig is dat je kan instellen dat je tweets direct opent in de officiële Twitter-app.
Oordeel: eenvoudig maar goed

Widgets Pro review iPhone geel midden Widgets Pro review iPhone Twitter

Facebook-nieuwsfeed lezen

Het lezen van berichten van je Facebookaccount is ook een onderdeel van Widgets Pro. Wij krijgen hem ondanks toestemming aan Facebook, niet aan de praat. De ontwikkelaar lijkt daarvan op de hoogte, want het Facebook-widget wordt als enige niet vermeld in de App Store-omschrijving. Hopelijk wordt de functie gerepareerd.
Oordeel: werkt niet

Widgets Pro review: conclusie

Widgets Pro is niet alleen een bonte verzameling van widgets voor een schappelijke prijs; het aantal goede widgets is ook nog eens indrukwekkend. We moeten aantekenen dat sommige widgets soms zichtbaar opnieuw laden en daarom eventjes weg zijn, voordat ze terugkomen met nieuwe informatie. Hoe meer widgets je geactiveerd hebt, hoe sneller dat aan de orde is.

Maar al heb je Widgets Pro alleen maar nodig voor iets simpels als een kompas of wereldtijden: de app kan het en nog veel meer. Dat maakt de aanschaf al snel de moeite waard.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2014, 15:47
Categorie Diensten
Onderwerpen ios 8, widget, widgets

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.