Planner Plus voor iPhone: agenda, taken en notities van maker CalenMob

Planner Plus for iPhone is een nieuwe en goede applicatie om agenda-afspraken, taken en notities in te laten samen komen.

Planner Plus for iPhoneWe schrijven 11-12-13, 14.15 uur. Natúúrlijk bespreken we op iCulture op dit moment een applicatie die alles te maken heeft met timing en planning! Planner Plus for iPhone is de nieuwe, handzame variant van de al langer verkrijgbare iPad-app die agenda’s, taken en notities combineert. De applicatie komt van bekende huize. Ontwikkelaar Blue Tags speelde zich eerder al in de kijker met de populaire agenda-app CalenMob, die vanwege zijn benadrukte integratie met Google Calendar hoge ogen gooit in de Nederlandse App Store.

Simple, stupid

Planner Plus for iPhone is een applicatie die volgens het mantra keep it simple stupid (‘KISS’) is gemaakt. De applicatie combineert weliswaar de functie van agenda, takenlijst én notitieblok, maar houdt het wel overzichtelijk. Op een manier dat bijvoorbeeld Pocket Informant er nog wat van kan leren. Je opent de applicatie meteen in de maandagenda waarop je de huidige datum nog maar net, subtiel, in het oranje vermeld ziet staan. Aan de lijntjes op dagen zie je welke dagen voorzien zijn van afspraken. Doorlopende afspraken herken je meteen aan de lijnen die verschillende dagen doorlopen. Een tik op de dag volstaat om achtereenvolgens de afspraken, taken en notities van die dag te zien. Het hoofdmenu biedt echter ook snelknoppen naar alle todo’s en notities die openstaan in de app. Handig, meteen onderin zichtbaar.

Planner Plus maandoverzicht Planner Plus dagoverzicht

Uitgebreid taken beheren

Het is niet alleen met de interface dat Planner Plus for iPhone indruk maakt. De applicatie is ook behoorlijk in de uitvoering van de taken en notities; twee functies die er nogal eens bij bungelen in applicaties die het allemaal willen doen. Zo kan je taken bij het invoeren meteen voorzien van een deadline, kan je ze wegzetten als projecten, geef je een prioriteit aan, een herhalingsfrequentie en een beetje een poeha-status als ‘in progress’, ‘delegeren’ of ‘ingepland’. Ook kan je een alarm inschakelen voor de taak, op een tijdstip naar keuze. Het is helaas niet allemaal koek en ei: door de specifieke informatie die je kan geven, werkt de app niet samen met gangbare modules als Google Tasks en de Herinneringen-app op iPhone zelf. Bij Notities kan je aanmerken dat het jammer is dat je geen foto’s kan toevegen aan je schrijfsels. Wel zijn ze uitstekend doorzoekbaar met de zoekfunctie, ook los van het overzichtsscherm.

Planner Plus takenlijst todo iPhone Planner Plus notities

Ter overweging

Met het aanmaken van agenda-afspraken in de app is niet zozeer iets mis, maar het had wel handiger gekund. De applicatie laat handige trucjes als afspraken maken met vloeiende zinnen, zoals in bijvoorbeeld Fantastical of Calendars 5, helaas links liggen. Ook het uitnodigen van andere personen ontbreekt in de app, jammer genoeg. Ten slotte zal het maandoverzicht niet iedereen aanspreken. Veel apps kiezen ervoor om, hoe klein en rommelig ook, de eerste letters van afspraken in het maandoverzicht te zetten. Planner Plus kiest voor een rustigere aanpak met strepen op de data met afspraken, maar presenteert daardoor net iets minder informatie in één oogopslag. De effectieve integratie van de drie functies én synchronisatie naar keuze via iCloud of Dropbox maken echter een hoop goed. Planner Plus is een applicatie om te overwegen.

Downloaden: Planner Plus for iPhone (€4,49, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2013, 14:27
Categorie Productiviteit
Onderwerpen activity, calendar, dropbox, notities, pocket informant, takenlijst, todo
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.