Steam iOS-app vernieuwd en toont offline chatberichten

De Steam iOS-app is na een update voorzien van een vernieuwde interface. De app toont chatberichten voortaan ook als je geen internet hebt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Steam update iOSDe officiële iOS-app voor Steam is na een update voorzien van een compleet vernieuwd uiterlijk. De app heeft voortaan een wat plattere uitstraling, maar het gaat vooralsnog niet om een iOS 7-update: het oude toetsenbord uit eerdere iOS-versies is nog steeds in de Steam-app aanwezig en de bovenbalk is niet versmolten met de statusbalk van iOS. De update bevat wel aardig wat nieuwe functies. Zo is het voortaan ook mogelijk om chatberichten te bekijken als je geen internetverbinding hebt.

De vernieuwde iOS-app slaat chatberichten lokaal op, zodat je ze net als in bijvoorbeeld WhatsApp ook kunt lezen als je verbinding even niet meewerkt. Een reactie plaatsen om later automatisch te verzenden zit er alleen nog niet in: zonder internet weigert de app simpelweg om een getikt bericht van het tekstveld naar het chatvenster te verplaatsen.

Valve belooft dat de Steam-app voortaan consistenter is in het versturen van pushberichten. De badge op het app-icoon moet bovendien nu altijd verdwijnen als je een bericht hebt gelezen. Verder is het mogelijk om de toegevoegde bijnamen van je vrienden op Steam te zien en is de invite-optie van pagina veranderd. In je vriendenlijst zie je met een icoon nu ook of de ander de mobiele app gebruikt of Big Picture-modus op een computer heeft aangezet.

Steam is een gamesplatform en een digitale winkel voor Windows, OS X en Linux. Met de mobiele app kun je games kopen, met je vrienden chatten of een gekochte game op afstand installeren op je computer.

Downloaden: Steam (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 december 2013, 16:16
Categorieën Amusement, Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.