Ping! heet nu PingChat! 2.0 met groepschat en ontvangstbevestiging

PingChat is de nieuwe naam van Ping. De chat-applicatie heeft een update gekregen met groepschat, ontvangstbevestiging, betere multimedia-upload en een nieuwe Ping-interface.

pingchatDe chatapplicatie Ping! heeft een update gekregen en is voortaan te vinden onder een nieuwe naam: PingChat! In versie 2.0 is een compleet nieuwe gebruikersinterface aanwezig. De ontwikkelaars hebben geprobeerd het zo simpel mogelijk te houden. Ook nieuw is de verbeterde ondersteuning voor multimedia: je kunt onbeperkt foto’s, video’s, voicememo’s, contactgegevens en kaarten naar anderen sturen. Smiley’s en emoji’s zijn ook mogelijk. Een derde vernieuwing is de mogelijkheid om een groepschat te starten: je kunt een groep vrienden hetzelfde bericht sturen en als ze antwoorden zie je in je chathistorie de antwoorden van al je vrienden op een rijtje. Om goed onderscheid te maken tussen de antwoordgevers koppel je aan elke chatvriend een foto uit je adresboek.

ping app iphoneDe laatste grote verbetering is dat je nu bevestiging krijgt wanneer je ping-bericht is ontvangen. Zo weet je zeker dat vrienden je berichten hebben gelezen. De PingChat!-applicatie komt binnenkort ook beschikbaar op Android en Blackberry. Op de Blackberry was het al mogelijk om te pingen, maar daarbij gaat het om een andere dienst: de naam is hetzelfde en je kunt er ook berichtjes mee uitwisselen, maar het is niet compatibel met Ping!/PingChat! op de iPhone. Op de Blackberry moet je elkaars PIN-nummer weten om berichtjes te kunnen sturen.

Vergelijkbare programma’s die – naast Ping! – dezelfde functionaliteit bieden zijn bijvoorbeeld Whatsapp Messenger (kan ook pingen met BlackBerry-gebruikers die het gelijknamige programma geïnstalleerd hebben) en Textie, van de maker van Tweetie (nu Twitter for iPhone) [1]

Let op dat je eerst de oude versie van Ping! opent en jezelf daar afmeldt voordat je een update doet! Je kunt anders dezelfde naam niet meer in de nieuwe versie gebruiken. Verder lijkt PingChat 2.0 nog niet helemaal vrij van fouten: zo zijn bij het toevoegen van een bijlage een aantal strings nog niet gelokaliseerd naar Nederlands. [2]

Downloaden: PingChat! 2.0 (gratis)
Meer info op: Pingchat.com

[1] [2] Deze paragrafen zijn na publicatie toegevoegd.

Nieuwstip: W3stland

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2010, 21:49
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen chatten, messaging

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.