WhatsApp Messenger 2.5 kan locatie en contacten delen

WhatsApp Messenger heeft een update gekregen naar 2.5. Deze versie biedt de mogelijkheid om je locatie en gegevens van contactpersonen te delen. Met WhatsApp kun je gratis berichtjes met push notificaties uitwisselen.

whatsapp push notificationWhatsApp Messenger voor de iPhone heeft een update gekregen. Twee nieuwe functies springen eruit: de mogelijkheid om je huidige locatie en de gegevens van contactpersonen te delen. Dit werkt overigens alleen als de andere persoon ook WhatsApp 2.5 of nieuwer heeft geïnstalleerd. WhatsApp Messenger is een applicatie die je voor €0,79 in de App Store koopt en die vergelijkbaar is met Ping! Je kunt er korte berichtjes mee uitwisselen, zonder dat je er sms-tegoed voor nodig hebt of apart voor mms-berichten hoeft te betalen.


Dankzij push notificaties krijg je de berichten van vrienden direct op het scherm te zien. Het mooie van WhatsApp is bovendien dat je berichten met foto’s, voicememo’s en videoboodschappen kunt versturen, zonder dat je provider daarvoor kosten in rekening brengt (er vanuit gaande dat je al een ruime of onbeperkte databundel hebt).

whatsapp messenger

In de nieuwe versie 2.5 van WhatsApp zijn nog wat andere verbeteringen doorgevoerd. Met de functie Broadcast Message kun je mediabestanden (video, audio, locatie en foto’s) uitzenden. De lengte van gesproken berichten (voicememo’s) is verlengd van 30 naar 60 seconden en het tekstvak waarin je je getypte boodschap moet tikken beslaat nu meerdere regels. Ook heeft WhatsApp een fix geleverd voor de minimale lengte van een telefoonnummer. In Andorra en op de Falkland-eilanden bleken mensen aanmerkelijk kortere telefoonnummers te hebben dan gebruikelijk, waardoor ze een foutmelding kregen. Tenslotte is nog een probleem met het crashen van de applicatie opgelost, dat werd veroorzaakt door ABPersonHasImageData.

Downloaden: WhatsApp Messenger (€0,79)

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp

Reacties: 25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.