Penxy: geef PowerPoint-presentaties vanaf je iPhone

Penxy for iPhone is een app waarmee je PowerPoint- en Keynote-presentaties kan beamen naar een scherm en online uitzendt.

Penxy iPhone headerVanaf de eerste moment dat de lerares van de middelbare school het probeerde, tot bij die presentatie van vorige week: bij werken met presentaties en beamers gaat altijd wel iets mis. Penxy is misschien wel een handige iPhone-app om de volgende keer achter de hand te houden. Of: om misschien wel als nieuwe standaard presentatietool te gebruiken. Je stuurt Powerpoint en Keynote-presentaties of PDF-bestanden naar de applicatie en kan ze vervolgens op een groot scherm laten zien.

Ook online presenteren

Penxy hanteert de werking die applicaties als PhotoBeamer ook al een tijdje hebben. Je gaat naar de website Penxy.com op het scherm waarop je de presentatie wil tonen. Daar vraag je een code op. Die vul je in op de iPhone en vanaf dat moment zijn de apparaten verbonden. De presentatie kan je dan bedienen vanaf de iPhone en tonen op het grote scherm. En dat is niet alles: de presentatie krijgt ook een online URL die je kan verstrekken aan anderen. Meer dan 10.000 mensen kunnen tegelijk meekijken, stelt Penxy. De iPhone-app neemt tijdens het presenteren je stem op: die horen de ontvangers dus ook meteen.

Penxy for iPhone overzicht presentaties Penxy projector verbinden

Presentaties importeren

Er zijn drie manieren waarop je presentaties in PPT, PPTX en PDF kan importeren in Penxy. Het kan via de ‘Open in’ functie vanuit andere applicaties, maar je kan Penxy ook koppelen aan Dropbox en meteen een bestand halen uit die online opslagdienst. De derde mogelijkheid is een e-mail naar Penxy sturen vanaf het mailadres waarmee je hebt aangemeld. Aanmelden lukte in onze testsessie overigens niet met Facebook. Wel met een nieuw aangemaakt account.

In werking

Penxy werkt vloeiend in de korte test die we ermee uitvoeren. Het is natuurlijk afhankelijk van de verbinding en zal ook te maken hebben met het aantal kijkers, maar in de test laat het grote beeld meteen zien wat we op de iPhone doen. Er zit amper vertraging in. Handig aan de iPhone-app is trouwens dat je onder je huidige slide de overige slides genummerd ziet staan, waar je doorheen kan vegen om er een aan te tikken. Zo kan je die ene wat minder handige slide makkelijk overslaan. Als extra functie kan je een balk omhoog trekken om ‘slide notes’ in te vullen. Bovenin beeld zie je verder onder een ronde knop hoeveel online kijkers je hebt en hoe sterk het Wi-Fi-signaal is. Het is heel even kijken hoe Penxy in elkaar steekt, maar de applicatie is snel aan te leren. Als je één blik hebt geworpen op de interface van de app, kan je tijdens de presentatie echt de aandacht daarbij houden. Je hoeft niet te worstelen met de app.

Penxy for iPhone slide bekijken Penxy viewer hours in beeld

Viewer hours

De toepassing is gratis te downloaden, maar heeft wel degelijk een verdienmodel. Je hebt standaard namelijk 100 viewer hours, en daar is een trucje mee uitgevoerd. Want: je verbruikt 10 viewer hours als je 10 uur uitzendt aan één online kijkers, maar ook 10 viewer hours als je 1 uur uitzendt aan tien online kijkers. Je koopt 10 viewer hours bij voor 1,79 euro. Als je het fanatiek gaat gebruiken, kan het dus flink in de kosten lopen. Kijk dus ook zeker naar het goedkopere alternatief Electric Slide (link naar iPadclub). Daarentegen is Penxy wel net iets gebruiksvriendelijker.

Downloaden: Penxy for iPhone (gratis, iPhone, iOS 5.0+)
Ook verkrijgbaar: Penxy for iPad (gratis, iPad, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juni 2013, 20:54
Categorie Productiviteit
Onderwerpen beamer, microsoft, pdf, presentatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.