SnoreLab voor iPhone analyseert je snurkgedrag

SnoreLab is een iPhone-app die je van snurkproblemen afhelpt. Je kunt je snurkgedrag analyseren, snurkgeluiden terugluisteren en meer.

snurkgedrag-snorelabNederlanders zijn gek op het analyseren van hun slaapgedrag. Hoe kun je anders verklaren dat de app Sleep Cycle maandenlang in de top 10 van bestverkochte betaalde apps heeft gestaan? Hij staat nu nog steeds in de top 25. Met Sleep Cycle kun je weliswaar je slaapgedrag meten, maar niet het gesnurk van de persoon die naast je ligt. Gelukkig is er de Nederlandstalige app SnoreLab, een pas vernieuwde app die je duidelijk maakt hoeveel je snurkt en dit uitdrukt in een zogenaamde snurkscore.

Je sluit de iPhone ‘s avonds aan op een stroombron en legt het toestel op je nachtkastje. De app is dan in luistermodus en zal alle snurkgeluiden registreren. De app legt ook meteen slaapstatistieken vast en geeft tips hoe je je snurkgeluiden kunt verminderen. Je kunt met deze app meten wat de impact is van bepaalde factoren, zoals het drinken van koffie of alcohol. Achteraf kun je precies zien wanneer en hoe luid je hebt gesnurkt, met aan het einde van de rit een snurkscore, zodat je je probleem met anderen kunt vergelijken en ook meerdere nachten onderling kunt vergelijken.

nachtanalyse-snorelabDe reviews in de App Store zijn over het algemeen lyrisch: mensen hebben hun snurkprobleem drastisch gereduceerd en misschien heeft deze app wel een paar relaties gered. Een app als SnoreLab voorkomt dat je naar een duur slaaplaboratorium moet, waar je in een niet-vertrouwde omgeving moet proberen te ontspannen. Da’s geen recept voor succes en zo’n slaaplaboratorium is ook nog duur. Daarom is het mooi dat er laagdrempelige oplossingen in de vorm van apps zijn, waarmee je eerst zelf het probleem kunt analyseren, voordat je naar de huisarts stapt. Je kunt de app ook gebruiken als je gewoon benieuwd bent hoe vaak je ‘s nachts snurkt en of je misschien teksten roept tijdens het slapen.

Soortgelijke apps voor mensen met een snurkprobleem zijn Snore Sleep Inspector en Snore Trainer.

Downloaden: SnoreLab (€3,59, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juni 2013, 22:50
Categorie Lifestyle
Onderwerp snurken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.