Ontwikkelaar Angry Birds boos op Microsoft

Microsoft heeft de game Angry Birds opgenomen in een overzicht van apps voor Windows Phone 7. Maar ontwikkelaar Rovio Mobile heeft nog niets beloofd.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

angry birdsAls je een nieuw mobiel platform wil neerzetten heb je niet alleen een goed besturingssysteem nodig, maar ook ontwikkelaars die leuke apps gaan ontwikkelen. Voor het binnenkort te lanceren Windows Phone 7 geldt dat ook. Microsoft is alvast begonnen met het maken van marketingmaterialen, om duidelijk te maken hoe aantrekkelijk Windows Phone 7 is. Maar ze hebben daarbij de ontwikkelaar van Angry Birds boos gemaakt.

In een lijstje met apps die je straks op de nieuwe toestellen kunt downloaden, komt ook een icoontje van Angry Birds voor. Maar ontwikkelaar Rovio Mobile heeft nooit beloofd dat ze de game ook voor Microsoft’s platform zouden aanpassen.

In een Twitter-berichtje laat Rovio Mobile weten dat ze geen commitment hebben om de game op Windows Phone 7 uit te brengen. Het icoontje van Angry Birds is zonder toestemming gebruikt. Microsoft heeft inmiddels laten weten dat er sprake was van een fout. Het icoontje is weggehaald.

angry birds microsoft

Angry Birds is verkrijgbaar voor iPhone, iPad en Android. Op het Android-platform gaat het erg goed met de game: het is een van de weinige echt leuke games op het platform en is inmiddels 1 miljoen keer gedownload.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2013, 14:02
Categorie Games
Onderwerpen angry birds, microsoft, rovio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.