Nike+ Fuelband voor iPhone meet nu slaapgedrag en verbetert fiets- en yoga-functies

Met de app van activiteitentracker Nike+ Fuelband voor iPhone kan je voortaan bij Nike+ Sessions bijhouden wanneer en hoe lang je slaapt.

nikeMet de app van Nike+ Fuelband kunnen gebruikers na een update ook bijhouden wanneer en hoe lang ze slapen. Je kunt je slaap bijhouden bij het onderdeel Nike+ Sessions, waar je allerlei activiteiten mee kunt tracken en NikeFuel kunt verdienen. Om een (slaap-)sessie te starten moet je de knop op je armband indrukken en daarna op start tikken. Dit werkt alleen bij de nieuwste Fuelband SE, niet bij de oudere modellen. Naast de nieuwe optie om je slaap bij te houden is de Nike+ Fuelband app ook geüpdatet met twee nieuwe mogelijkheden.

Zo is het voortaan ook mogelijk om fiets-, yoga- en trainingssessies achteraf te kalibreren. In dat geval kun je een sportsessie achteraf aanpassen via de EDIT-functie. Daarna vul je de meest accurate NikeFuel score in, gebaseerd op de intensiteit waarmee je de sessie hebt volbracht. Tot slot is het voortaan nog makkelijker om vrienden via ‘cheers’ aan te moedigen wanneer ze sportieve activiteiten delen met een Nike+ Group.

sessionsgroups

Sinds 6 november Nike verkoopt de Nike FuelBand SE, een nieuwe activiteitentracker die via Bluetooth 4.0 met je iPhone verbindt. Sommige van de nieuwe functies in de FuelBand SE zijn echter ook beschikbaar voor bezitters van een ‘oude’ FuelBand. Zo maakt de originele FuelBand na een software-update ook gebruik van een verbeterd algoritme om je activiteiten bij te houden en kun je dubbeltappen om de tijd te zien. Zowel de Bluetooth 4.0 functies als het onderdeel Nike+ Sessions zijn alleen beschikbaar voor de Fuelband SE. Het bijhouden van slaap en het achteraf kalibreren zijn daarom alleen mogelijk met de nieuwste versie van de armband.

Downloaden: Nike+ Fuelband (gratis, iPhone, iOS 6.1+)

banden

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2013, 10:49
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen activiteitentracker, nike, slapen, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.