Angry Birds Go: Rovio-kartgame in Nederland en België beschikbaar

Rovio's nieuwe kartgame Angry Birds Go is nu beschikbaar in de Nederlandse en Belgische App Stores.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Angry Birds GoRovio’s kartgame Angry Birds Go is nu ook beschikbaar in de Nederlandse en Belgische App Store. In het spelletje rij je rond als één van de figuren uit de Angry Birds-serie in een kartwagentje, terwijl je net als in Mario Kart power-ups gebruikt om als eerste te eindigen. Angry Birds Go is gratis te downloaden en bevat de nodige in-app aankopen. Ben je bijvoorbeeld niet bereid om in het spel te sparen voor een nieuwe kart, dan kun je echt geld neerleggen om de wagen gelijk te kopen. Update: het originele Angry Birds is ook voorzien van een update met nieuwe levels.


Hoewel het idee achter Angry Birds Go erg doet denken aan Mario Kart, is de uitwerking wel wat anders. Ten eerste word je compleet in de stijl van Angry Birds aan het begin van een race de baan op geschoten met een katapult, die je ook net als in de originele games bedient. Door op het juiste moment je vogel of big de racebaan op te schieten krijg je een kleine voorsprong. Ten tweede is het een vereiste om nieuwe auto’s te blijven kopen om goed mee te kunnen doen aan latere races.

Het lijkt er op dat Angry Birds Go na een eerste paar races al snel beperkt voelt door alle in-app aankopen. Niet alleen is het mogelijk om auto’s te kopen met echt geld om sneller door de game te schieten, maar een energiesysteem beperkt ook de hoeveelheid races die je achter elkaar kunt doen. Zodra deze meter leeg is moet je wachten of geld investeren. Deze beperking geldt per personage, wat betekent dat je later met een andere vogel of big kunt spelen als je hoofdpersonage te moe is. De game is prima te spelen zonder ooit een cent uit te geven, maar je moet dan bereid zijn om te wachten tot je verder mag en dezelfde races rijden om geld te verdienen/

Angry Birds Go is sinds afgelopen maand al te spelen met een account in de Nieuw-Zeelandse App Store, maar de game is vandaag internationaal beschikbaar gesteld.

Update: Het originele Angry Birds heeft een update gekregen, met daarin 15 nieuwe levels voor de Bird-day Party-aflevering. Dit ter viering van de vierde verjaardag voor Angry Birds.

Downloaden: Angry Birds Go! (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)
Downloaden: Angry Birds (€0,89, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2013, 11:30
Categorie Games
Onderwerpen angry birds, rovio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.