iculture-populaire-apps
Populaire Apps

Nieuw in de App Store: Endless Walls, Edibles, Chess Classics

Tussen de vele nieuwe applicaties in de App Store vielen weer een aantal op: Chess Classics, Edibles en Endless Walls.

Endless WallsEndless Walls is een nieuw idee om wallpapers te verkopen: via de App Store. Met de applicatie kun je ruim 7.000 wallpapers bekijken in een diashow, waarbij je ze via Wi-Fi, EDGE of 3G kunt downloaden. Je kunt zoveel wallpapers installeren als je wilt en je kunt ze ook naar je vrienden e-mailen. Er zit een schakelaar in om de NSFW-wallpapers zichtbaar te maken (NSFW = Not Safe For Work). Standaard staan ze uitgeschakeld. De prijs van €1,59 is bedoeld om de kosten van de server en de verdere ontwikkeling te dekken.


De wallpapers staan niet op je iPhone en nemen daarom geen ruimte in beslag. Je kunt ook suggesties voor nieuwe functies naar de ontwikkelaar sturen.
Installeren: Endless Walls (€1,59)

EdiblesRandom Ideas heeft de applicatie Edibles uitgebracht, een voedseljournaal voor de iPhone en iPod touch. Met Edibles kun je je voedselinname in de gaten houden: je legt vast wat je hebt gegeven en in welke hoeveelheden. Handig voor het registreren van punten als je Weight Watchers gebruikt, of voor mensen die hun koolhydraten willen beperken: punten, calorieën of hoeveelheden vetten, koolhydraten of eiwitten: je kunt het alledrie meten. Je kunt van elk voedingsmiddel of bestanddeel een budget instellen en in de gaten houden of je je dagelijkse en wekelijkse hoeveelheid niet overschrijdt.
De ontwikkelaar geeft 5% van de omzet weg aan goede doelen: heel toepasselijk hebben ze in dit geval Feed the Children gekozen.
Installeren: Edibles (€4,99)

Chess ClassicsVoor €7,99 koop je Chess Classics van Gameloft, een schaakspel op de iPhone waarbij je een gratis Backgammon-spel krijgt. Het spel zit vol opties, mini-games en uitdagingen. Je kunt in 2D- of 3D-omgeving spelen, waarbij je uit meerdere thema’s kunt kiezen. Je kunt het speelbord ronddraaien en de kijkhoek wijzigen. Toch is er nog wel wat te wensen over: de grafische kwaliteit valt wat tegen en de (enige) Nederlandse recensent klaagt ook dat de bediening onhandig is. Een ander schaakspel dan maar? Helaas is er nog niet zoveel keuze: Versus Chess (€6,99) en Caissa Chess (€7,99)
Installeren: Chess Classics (€7,99)

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2008, 18:46
Categorie Diensten
Onderwerpen app store, populaire apps, schaken
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.