Palringo brengt push-to-talk naar de iPhone

Palringo heeft de Palringo-applicatie voor de iPhone uitgebreid met een nieuwe functie: push to talk. Daarmee kun je gesproken berichten uitwisselen met anderen, als een walkie talkie.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Palringo heeft een push-to-talk-functie toegevoegd aan de iPhone-applicatie die via de iTunes App Store verkrijgbaar is. Palringo noemt push-to-talk de spraakvariant van SMS: eigenlijk is het een soort walkie-talkie-functie waarbij je met elkaar kunt communiceren. Toen Palringo voor de iPhone werd gelanceerd werd al aangegeven dat spraak-IM zou worden toegevoegd. Duizenden downloads later is Palringo uitgegroeid tot een van de meest populaire gratis applicaties uit de App Store.

palringo push to talkPush-to-talk varieert in populariteit: in de VS bieden Sprint en Verizon het aan, maar je zit wel vast aan een bepaald netwerk. Zo’n lock-in is volgens Palringo een té twintigste-eeuws bedrijfsmodel. De dienst die ze aanbieden is onafhankelijk van de mobiele operator en werkt op bijna elke mobiele telefoon die de afgelopen twee jaar op de markt is gekomen: RIM BlackBerry, Windows Mobile, Symbian en Java-telefoons van fabrikanten als Nokia, Motorola, LG, Samsung, HTC, HP en Sony Ericsson.

Palringo ondersteunt de instant messaging-diensten AOL’s AIM, Google Talk, Yahoo! Messenger, Gadu Gadu, ICQ, Jabber en Windows Live Messenger. Palringo is gratis te downloaden via de iTunes App Store en er zijn geen verborgen kosten (behalve dan de kosten voor dataverkeer, die je met je mobiele operator afrekent).

Eerder schreven we: handleiding Palringo en Palringo, eerste instant messenger

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2013, 11:32
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen instant, messaging, pushberichten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.