Uitgelicht
WWDC 2023: alle highlights
Toon of verberg de lijst met posts
iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België
iCulture: Nederlandse apps

Dit zijn de leukste nieuwe Nederlandse apps van november 2018

Wat waren de leukste Nederlandse en Belgische apps van de maand november 2018? iCulture zet de interessantste apps van november 2018 voor je op een rijtje.

Ook in Nederland en België worden heel wat interessante apps gemaakt. In dit maandelijkse overzicht brengen we de beste Nederlandse iPhone apps bij je onder de aandacht. Het is een mooie aanvulling op onze wekelijkse rubriek App Gemist, waarin je apps van over de hele wereld vindt. De meeste apps zijn nieuw, maar soms vind je er ook eentje tussen die een flinke update heeft gekregen.


Eerder deze maand besproken op iCulture:

Heb je zelf een leuke of interessante app ontwikkeld? Stuur ons dan een mailtje via redactie@iculture.nl of hou ons op de hoogte via het contactformulier!

iCulture App van de Maand: Aryzon AR Studio
In app Aryzon AR Studio kun je als gebruiker bladeren door een uitgebreide database van 3D-modellen, die je in augmented reality kunt plaatsen en bekijken. Er zijn duizenden modellen aanwezig die je kunt zoeken en downloaden. De app gebruikt ARKit om de omgeving te scannen en het model in de ruimte te plaatsen. Vervolgens kun je het model vanuit alle kanten bekijken in een echte omgeving. Daarbij zie je ook animaties en texturen van de modellen. Verder kun je ook je eigen 3D-model openen in de app en toevoegen aan je collectie.

Aryzon AR Studio

Doel van deze app is om het bekijken van 3D-modellen in AR voor veel meer mensen toegankelijk te maken. De app ondersteunt ook een 3D-mode, waarvoor je de speciale Aryzon-headset moet gebruiken. Er zal dan een 3D-hologram geprojecteerd worden in de omgeving, waardoor je in een nieuwe dimensie kijkt.

Zappelin

De vernieuwde Zappelin-app biedt een veilige omgeving voor peuters, waarin ze zelf kunnen navigeren. Ze kunnen daardoor niet zomaar afdwalen naar content die niet voor hen geschikt is. Kinderen kunnen kiezen uit Nijntje, Bert en Ernie, Woezel & Pip of andere favoriete karakters. Bij de ontwikkeling van de nieuwe Zappelin-app is rekening gehouden met de intuïtieve manier waarop kinderen navigeren. Via de kleurrijke knoppen kunnen zij zichzelf wegwijs maken in de app.

NPO Zappelin-app

Eerst kiezen ze hun favoriete karakter en daarna zien ze alle spelletjes, video’s, kleurplaten en liedjes die voor dat karakter beschikbaar zijn. Ze kunnen ook ervoor kiezen om door het hele aanbod te bladeren, waarbij alle karakters voorbij komen. De Zappelin-wereld is volledig reclamevrij en bevat alleen geschikte content voor kinderen. Dagelijks komt er nieuwe content bij. Ook is het zo dat de content in de app automatisch verder speelt. Je kunt de video’s streamen via Chromecast of AirPlay.

Meditation Moments

Je zou het aan de naam niet zeggen, maar deze meditatie-app is van Nederlandse bodem. In de app beluister je tracks en meditaties om tot rust te komen. De app is bedacht door Michael Pilarczyk, een bekende spreker en acteur. De app biedt verschillende meditaties op speciale momenten van de dag. Zo is er een meditatie-oefening om je dag te beginnen, om een korte pauze van het drukke werk te nemen en meer. Je kan een aantal meditaties gratis proberen. Voor €2,49 per maand krijg je geregeld updates met nieuwe meditaties.

Meditation Moments.

Dyme

Met Dyme kun je geld besparen, maar dan moet je de app wel toegang geven tot je bankgegevens. Deze nieuwe Nederlandse app werkt met bunq en de drie grootste Nederlandse banken: Rabobank, ING en ABN Amro. Via een algoritme maakt Dyme een overzicht van de vaste lasten, zoals je energierekening en Videoland-abonnement. Vervolgens helpt de app je met overstappen, als blijkt dat een ander bedrijf goedkoper is. Iets soortgelijks zagen we eerder bij de Bobby-app, want ook daarmee kun je lopende lidmaatschappen in de gaten houden en opzeggen als je het eigenlijk niet gebruikt. Wel moet je bereid zijn om een externe partij toegang te geven tot je bankgegevens. Dankzij nieuwe Europese regels is het mogelijk geworden; dan zijn banken verplicht om bedrijven toegang tot geven tot de betaalrekeningen van hun klanten. Al ben je natuurlijk altijd zelf degene die de toestemming geeft.

Domino’s Dating

Nooit meer alleen pizza’s eten, dat is de belofte van deze app. Domino’s Pizza heeft een datingapp die je in contact brengt met andere pizzaliefhebbers. “Want wat is er nou leuker dan je pizzasoulmate vinden en om na een online pizzaflirt, samen jullie favoriete pizza te delen?”, aldus Marianne Kemps van Domino’s. Na het downloaden van de app krijg je een aantal vragen voorgeschoteld, zoals ‘Olijven op een pizza, ja of nee?’. Op basis hiervan wordt een persoonlijk pizzaprofiel gemaakt en zoekt het systeem een match zodat je kunt chatten.

Earz Solo

Met deze Nederlandse app kun je leren noten lezen, akkoorden spelen en nog veel meer. Je leert de theorie die komt kijken bij het maken van muziek, maar bevat ook een gehoortraining. Je leert de basis om zelf muziekinstrumenten te bespelen. Sinds de nieuwste versie kan dat ook in allerlei muziekstijlen, dus of je nu van pop of van klassiek houdt. De app is gemaakt door muziekanten en specialisten, met een achtergrond voor educatie. Mocht je dus op zoek zijn naar een app om je muziekkennis op te krikken, dan is Earz Solo het proberen waard.

Earz Solo op iPad.

Lees verder voor ons hoofdoverzicht Beste Nederlandse apps voor iPhone en iPad!

Bekijk ook

Beste Nederlandse apps voor iPhone en iPad

We hebben de beste Nederlandse iPhone-apps voor je bijeen gebracht in dit overzicht van iCulture. Of je nou beginnend of ervaren iOS-gebruiker bent: deze apps wil je op je iPhone hebben!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.