iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 47-2018 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: RAW Power
RAW Power werd een jaar geleden uitgebracht door een voormalig Apple-medewerker. Hij werkte voorheen bij Apple’s fototeam, maar heeft nu dus zijn eigen fotobewerker genaamd RAW Power. Zoals de naam al zegt staat RAW-fotografie daarbij centraal. De app werkt nauw samen met iCloud-fotobibliotheek en is daarom voor iedereen geschikt. Deze week kwam versie 2.0 uit die en aantal welkome verbeteringen met zich meebrengt.

RAW Power op iOS.

Op kleinere toestellen is het design verbeterd, terwijl de app ook aangepast is voor de allernieuwste toestellen en de nieuwe schermformaten. Je kan allerlei verbeteringen bij je foto’s toepassen, zoals de nieuwe Chromatic Aberration, Perspective en Black & White. Je kan nu ook standaard aanpassingen toepassen op meerdere foto’s tegelijk, waardoor het bewerken van foto’s een stuk sneller gaat.

RAW Power op macOS.

RAW Power synchroniseert via iCloud-fotobibliotheek met de Mac-versie, die ook deze week vernieuwd is. Je vindt daar nagenoeg dezelfde verbeteringen, waaronder de nieuwe aanpassingsopties. De volledige Mac-app heeft nu ook een bestandenkiezer vergelijkbaar met de Finder, dus je vindt sneller het juiste bestand.

NBA 2K

Baksetballen kan nu ook weer op de iPhone en iPad met dit nieuwe mobiele deel van de NBA 2K-serie. Apple demonstreerde deze game tijdens het iPad Pro-event omdat deze volop gebruikt maakt van de kracht van de iPad. Volgens de makers gaat het om consolekwaliteit wat graphics betreft, maar dat oordeel mag je zelf geven. De game is gratis te spelen, maar bevat wel in-app aankopen om je vorderingen sneller te laten gaan.

MusicHarbor

Ben je gebruiker van Apple Music en mis je vaak nieuwe liedjes en albums van je favoriete artiesten? Met MusicHarbor is dat niet meer nodig. Deze app weet welke artiesten je leuk vindt, want je geeft toegang tot je Apple Music-bibliotheek. Via de app blijf je op de hoogte van alle aankomende songs en albums en via meldingen blijf je op de hoogte zodra ze te beluisteren zijn. Je kan ook artiesten handmatig aan de app toevoegen als je dat liever niet automatisch via Apple Music wil.

Minimal Cal

Zoek je gewoon een hele minimalistische agenda voor je iPhone of iPad? Vind je de standaard Agenda-app of elk andere alternatief veel te druk? Dan moet je Minimal Cal eens proberen. Met deze agenda-app blijft je gefocust en zie je meteen wat je te doen staat. Met grote duidelijke letters en cijfers voor de maand- en dagaanduiding maak je makkelijk nieuwe activiteiten aan, zonder je toch al drukke agenda uit het oog te verliezen. Je betaalt eenmalig €4,49, maar hij heeft geen in-app aankopen.

Assassin’s Creed Rebellion

Je kent Assassin’s Creed misschien wel: je stapt in de schoenen van een huurmoordenaar in een specifieke periode uit de geschiedenis. In dit nieuwe deel op de iPhone en iPad ziet alles er een beetje anders uit. De game heeft een nieuw zij-aanzicht en de personages zien er iets meer cartoony uit als je gewend bent van de serie. Ze zijn het beste te vergelijken met kleine actiefiguurtjes, maar dat staat de gameplay gelukkig niet in de weg.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
24 november 2018 om 13:00
Onderwerp
Categorie
Amusement
Software
iOS
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.