iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België
iCulture: Nederlandse apps

Dit zijn de leukste nieuwe Nederlandse apps van april 2019

Wat waren de leukste Nederlandse en Belgische apps van de maand april 2019? iCulture zet de interessantste apps van april 2019 voor je op een rijtje.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Ook in Nederland en België worden heel wat interessante apps gemaakt. In dit maandelijkse overzicht brengen we de beste Nederlandse iPhone apps bij je onder de aandacht. Het is een mooie aanvulling op onze wekelijkse rubriek App Gemist, waarin je apps van over de hele wereld vindt. De meeste apps zijn nieuw, maar soms vind je er ook eentje tussen die een flinke update heeft gekregen.


Eerder deze maand besproken op iCulture:

Heb je zelf een leuke of interessante app ontwikkeld? Stuur ons dan een mailtje via [email protected] of hou ons op de hoogte via het contactformulier!

iCulture App van de Maand: Cardbox
De Nederlander Doney den Ouden heeft de app Cardbox gemaakt. Het is een soort sociaal netwerk voor je contacten. De app is namelijk een adresboek, maar pakt het allemaal net even wat anders aan. In plaats van dat je zelf handmatig alle contactgegevens up-to-date hoeft te houden, doe je dat alleen voor je eigen contactkaartje. Deze deel je vervolgens met anderen, waarna jouw gegevens doorgestuurd worden in de standaard Contacten-app van je vrienden, familie en collega’s. Zodra jij verhuist of een nieuw telefoonnummer krijgt en dit aanpast in de Cardbox-app, wordt dit automatisch ook aangepast in de Contacten-app van degene met wie je je account gedeeld hebt. Dit bespaart dus een hoop tijd, al heb je er alleen wat aan als de mensen uit je adresboek ook Cardbox gebruiken.

Je kan ook per contact aangeven welke informatie je wil delen, want met een collega wil je bijvoorbeeld niet je privéadres delen die je wel aan je familie wil geven. Cardbox is gratis te downloaden en heeft optionele in-app aankopen. Met de gratis versie kun je maximaal 100 contacten toevoegen en vijf groepen aanmaken. De Pro-versie die deze beperking opheft kost €1,99 per maand. Lees ook onze review van de Cardbox-app.

FLUX Trucking

Vrachtwagenchauffeurs die zoeken naar een app om mee te navigeren kunnen terecht bij FLUX. FLUX is van de makers van Flitsmeister. Met de app plan je een route en krijg je waarschuwingen voor ongelukken, files, flitsers en meer. De app toont ook je eigen maximale snelheid. De app is een samenwerking met het havenbestuur van Zeebrugge. Het werkt dan ook nauw samen met de haven, terminals en andere plekken in die regio. Je kan in de app dan ook snel navigeren naar een kaainummer of een specifieke terminal. De app stuurt zelfs een bericht naar de terminals met je geschatte aankomsttijd. De app komt dus vooral van pas voor vrachtwagenchauffeurs die naar Zeebrugge moeten, maar hij kan ook door andere truckers gebruikt worden.

TVoetbalGids

Deze app focust, zoals de ietwat vergezochte naam al zegt, op voetbalwedstrijden op de Nederlandse TV. Je ziet precies wanneer de wedstrijden van je favoriete club uitgezonden worden. Je kan ook filteren op tv-zenders en je favoriete clubs. De app blinkt niet uit in gebruiksvriendelijkheid, maar het is desalniettemin een handig hulpmiddel om te zien hoe laat je voor de tv moet zitten en naar welke zender je moet zappen.

Cineville

Cineville is een nieuwe Nederlandse app die ideaal is voor bioscoopbezoekers. We hebben het dan niet over de Pathé of Vue-bioscoop en de echte blockbusters, maar de meer arthouse films en kleinere theaters. Je bekijkt eenvoudig welke films er draaien bij jou in de buurt of je zoekt op stad. Als je een account aanmaakt, vind je je Cineville-pas ook eenvoudig terug in de app. Je bekijkt ook trailers en meer achtergrondinfo over de films. De speeltijden worden ook aangegeven, maar je kan helaas nog geen kaartjes kopen met de app.

Pathé All Stars

Pathé All Stars is het nieuwe beloningsprogramma van Pathé, waarmee je spaart voor mooie kortingen en leuke extra’s bij elk bioscoopbezoek. Voor elke euro die je uitgeeft bij Pathé ontvang je Stars. Deze Stars kun je in de online shop inwisselen voor gratis producten en kortingen op snacks, drinks en tickets. Daarnaast vind je in de app regelmatig nieuwe acties waar je aan mee kunt doen als All Stars member. Vul je digitale stempelkaart in en je krijgt een beloning.

Ben je Pathé Unlimited abonnee? Dan kun je met deze app sparen voor kortingen, upgrades en exclusieve producten. Je ontvangt iedere maand automatisch nieuwe Stars in je account. Hoe langer je abonnee bent, hoe meer Stars je krijgt.

Mirror to Mac or Windows PC

Met Mirror to Mac or Windows PC kun je, zoals de naam doet vermoeden, het scherm van je iPhone of iPad streamen naar een Mac of Windows PC. Zo kun je zonder extra kabels of een Apple TV alsnog delen wat je op jouw scherm ziet. In theorie kan dit zelfs op afstand voor als je iets wil uitleggen aan bijvoorbeeld vrienden of familie. Ook in het klaslokaal kan het goed van pas komen. De app is slechts 5 minuten gratis te gebruiken, waarna je eenmalig het premiumpakket moet afkopen voor €5,49.

Veronica Inside

Het bekende voetbalprogramma Veronica Inside heeft nu ook een app. De berichten van de VI-redactie krijg je in het nieuwsoverzicht. Je kunt ook de artikelen sorteren op trending. Vanuit de app kun je ook een kijkersvraag insturen die misschien wel door de heren beantwoordt zal worden, of je meldt je aan om een uitzending bij te wonen. Heb je geen tijd gehad om live te kijken? De Veronica Inside-app biedt ook korte fragmenten van de uitzendingen.

Dyme

Heb je het gevoel dat je niet goed weet hoeveel vaste lasten je nou eigenlijk hebt en of je iets de deur uit kan doen? Dan is Dyme iets voor jou. Met Dyme koppel je veilig je bankrekening en de app sorteert automatisch al jouw vaste lasten. Dit is mogelijk vanwege de nieuwe PSD2-wetgeving, waarmee banken verplicht worden om klanten in te laten loggen bij andere bedrijven als zij daar toestemming voor geven. Om de veiligheid te garanderen gebruikt Dyme TLS 256-bit encryptie. Bovenin de app staat hoeveel je daar in totaal per maand aan kwijt bent. Kom je iets tegen wat je eigenlijk niet (meer) nodig hebt? Dan kun je met één druk op de knop een abonnement opzeggen of overstappen naar een andere provider.

Je uitgaven worden gesorteerd onder verschillende categorieën zoals mobiel, fitness, verzekering of de loterij. Wil je een dienst opzeggen? Dan stuurt Dyme namens jou een aangetekende brief met een track & trace link. Voor gebruikers is Dyme helemaal gratis, omdat de app een fee ontvangt van bedrijven door klanten die binnen de app overstappen naar een ander abonnement. Dyme belooft je data niet door te verkopen aan derde bedrijven. Meer info lees je op hun website.

Lees verder voor ons hoofdoverzicht Beste Nederlandse apps voor iPhone en iPad!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.