iculture-app-gemist
App Gemist
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 17-2019 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 17 in 2019 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Marvis Pro
Op iCulture bespraken we onlangs de muziek-app Soor, een Apple Music-alternatief voor de standaard Muziek-app. Marvis Pro is een soortgelijke app. Marvis Pro bestaat al een tijdje, maar sinds deze week werkt de app volledig samen met Apple Music. Met de app luister je naar je volledige eigen bibliotheek en naar alle nummers in Apple Music. De vormgeving van de app ziet er mooi uit en je kan allerlei elementen zelf indelen. Marvis heeft heel veel verschillende onderdelen die je zelf toe kan voegen. Zo bepaal je dus zelf de indeling en vormgeving van de app.

Marvis Pro muziek-app.

Marvis maakt ook gebruik van Drag & Drop. Hierdoor kan je in één keer een reeks aan nummers aan je lijst van volgende muziek toevoegen, zonder dat je door veel verschillende schermen hoeft te bladeren. Behalve individuele nummers, kan dit ook met complete albums en afspeellijsten. Met een veegbeweging kun je bovendien een mooi ontworpen zijmenu openen waarmee je navigeert naar het overzicht van nummers, albums, artiesten en meer.

Heel veel functies van Apple Music zitten ook in Marvis, waaronder de Voor jou-lijsten. Marvis kost eenmalig €4,49 en je kan ook nog gratis een donker thema downloaden. Om de ontwikkelaar te steunen kun je via een in-app aankoop een bijdrage leveren.

Lens

Deze week verscheen er weer een handige nieuwe app voor de Apple Watch. Lens is een Apple Watch-app voor Instagram, waarmee je vanaf je pols je tijdlijn kan checken. Het bekijken van de posts van je vrienden en accounts die je volgt is helemaal gratis, net als het checken van activiteiten rondom jouw account. Andere mogelijkheden van de app zijn het checken van de Stories, het bekijken en zoeken van profielen en reageren op berichten. Voor deze functies moet je wel een kleine financiële bijdrage leveren.

iClock voor Mac

iClock is een vrij oude Mac-app die onlangs vernieuwd is voor de nieuwste macOS-versies. iClock is een kleine app voor de menubalk met veel verschillende mogelijkheden. Je checkt natuurlijk hoe laat het is, maar je kan ook de tijden in verschillende tijdzones bekijken. Ook check je je afspraken uit je agenda en er zit een stopwatch, maankalender, wekker en een countdownklok in. De app kan je zelfs herinneren om een pauze te nemen terwijl je werkt. iClock is dus meer dan een simpele klokapp.

iClock is beschikbaar via de website van de maker voor $18.

MindNode 6

Mindmapping is een techniek die je kan helpen bij bijvoorbeeld het studeren. Door woorden en begrippen in een soort grafische weergave te zetten, elk met bijvoorbeeld een eigen kleurtje, onthou je ze een stuk beter. Met MindNode maak je een digitale variant, die je ook kan gebruiken voor bijvoorbeeld het in kaart brengen van ideeën. Deze week verscheen versie 6.0 van MindNode, zowel voor iOS als Mac. Nieuw is de Focus Mode, waarmee je bepaalde delen van je creatie kunt uitlichten. Ook kun je nu eenvoudiger meerder onderdelen tegelijk bewerken en opnieuw indelen. Om je mindmap op een groter scherm te zetten, kun je de app nu ook koppelen aan externe beeldschermen.

Better Day

Better Day is een kalender voor je Apple Watch. Via een complicatie op je wijzerplaat spring je rechtstreeks naar de kalender, waar je in één oogopslag kan zien welke datum het bijvoorbeeld volgende week is. Je kan de complicatie zelf aanpassen, zodat alleen de informatie getoond wordt die voor jou belangrijk is. Je kan kiezen tussen bijvoorbeeld de dag van de week, de maand en de specifieke datum. Gebruik je een wijzerplaat met meerdere kleuren, dan pas je de complicatie daarop aan.

ClassPass

De sportschool kan een dure hobby zijn, helemaal als je er zelden naartoe gaat. ClassPass is een internationale dienst voor fitness-lidmaatschappen. Sinds deze week is de app ook in Nederland actief. Je kan ClassPass kosteloos downloaden en door je aan te melden kan je een maand gratis sporten in bij studio’s en gym in vier Nederlandse steden. De app biedt een overzicht van honderden fitness en wellness lessen in veel verschillende sportscholen. De app werkt in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 april 2019, 13:00
Onderwerp app gemist
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.