Ms. Splosion Man: geflipte platformer van Microsoft op iPhone

Ms Splosion Man voor iPhone en iPad is een knotsgek platformspel waarin je springt door te exploderen, en het hoofdpersonage is net zo maf.

Ms. Splosion Man header iPad iPhoneMicrosoft heeft een van de grootste successen onder de downloadgames op de Xbox 360, uitgebracht voor de iPhone en iPad. Ms. Splosion Man is een geflipte platformgame, waarin je springt door jezelf te laten exploderen. Je kan drie explosies in één sprong uitvoeren om zo gigantische afstanden door de lucht te overbruggen en daar is het spel omheen gebouwd. Je speelt met een roze labexperiment met ADHD die het ene na het andere popliedje citeert tijdens de chaos en uitdaging in de levels. De game heeft een geheel eigen stijl.

Chaotisch

Ms Splosion Man screenshot met balkenDe hele wereld van het spel is kenmerkend. Overal slingeren onderzoekers en hun spullen, onze roze springster gooit de ene na de andere songtekst eruit, het spel is opgetrokken uit felle kleuren en er is geen moment zonder chaos. Zo heeft Ms. Splosion Man alleen al een handvol verschillende loopjes. Net zoals Microsofts vorige game op de iPhone en iPad; Tentacles: Enter the Dolphin, lijkt het spel op geen enkele andere game op het platform. Dat is een prestatie in zo’n groot gamesaanbod, temeer omdat de stijl van Ms. Splosion Man toch erg aanstekelijk is. De chaos in beeld heeft wel zijn prijs: je hebt een iPhone 4 of iPad 2 of nieuwer nodig om de game te kunnen spelen.

Ver uitzoomen

Je stuurt het spel met een pijl naar links en rechts en een springknop. Meer heb je niet nodig, tenzij je in een penibele situatie terecht komt. Dan kan je de iPhone nog schudden om jezelf op te blazen. Omdat de camera soms ver uitzoomt, kan het zijn dat je vrouwtje onder je vingertoppen van de richtingstoetsen verdwijnt. Anderzijds hadden we daar geen last van in het eerste level en bij het eerste baasgevecht: je voelt heel goed waar je mee bezig bent. Omdat je de hoofdpersonage precies zo reageert als je wilt, kan je je oriënteren op tonnetjes en obstakels in de levels. Met name die tonnetjes zijn van belang: daarmee explodeer je naar grote hoogten of smijt je een explosief richting een vijand.

Geen multiplayer

Ms Splosion Man screenshotZo hoog als de afwerking tijdens het spelen is, zo twijfelachtig is die in de menu’s. Na elk level zie je een scherm met muntjes die je krijgt voor je prestaties en een todo-lijstje met extra dingen die je kan doen voor beloningen, en die zien er wat knullig uit. Gezien de reputatie van ontwikkelaar Twisted Pixel is daar waarschijnlijk bewust voor gekozen, maar het doet wel een beetje afbreuk aan het spel. Zeker het scherm waarin je levels selecteert, is onoverzichtelijk. Daarnaast is er nog een teleurstelling voor de spelers van de Xbox-versie: in tegenstelling tot die variant, kan je Ms. Splosion Man in je handpalm niet met vier personen tegelijk spelen. Het bevat enkel de normale één-persoons verhaallijn.

https://www.youtube.com/watch?v=wnJGNbnXsPw

Lange uitdaging

Het is nog geen reden om Ms. Splosion Man af te schrijven. Het is de leukste platformer sinds Rayman Jungle Run op de iPhone en iPad, met een geweldige eigen stijl en een hoofdpersonage dat je meer dan eens zal doen grijnzen om haar trashy opmerkingen en popliedjes die ze uitkraamt terwijl je in de moeilijkste situaties terecht komt. En die situaties zullen er zijn: Ms. Splosion Man is bovenal een 50 levels lange uitdaging.

Downloaden: Ms. Splosion Man (€2,69, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 maart 2013, 12:31
Categorie Games
Onderwerpen gameloft, microsoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.