Springpad 4.0 kan voortaan notebooks delen buiten iOS-app

Springpad 4.0 is een nieuwe versie van de iOS-app waarmee je notitieboeken met leuke content en producten kunt maken. In Springpad 4.0 is het mogelijk om notitieboeken ook buiten de app te delen.

springpad iphoneAls Evernote en Pinterest een liefdesbaby zouden krijgen, zou die Springpad heten. Springpad is een online dienst waarmee je allerlei informatie van internet kunt bewaren met handige functies zoals je in Evernote vindt. En het ziet er ook nog goed uit, vandaar de associatie met Pinterest. Je hebt echter geen Evernote- of Pinterest-account nodig om Springpad te kunnen gebruiken: de online dienst en de apps zijn volstrekt zelfstandig te gebruiken. Spingpad 4.0 brengt een hoop nieuwe functies met zich mee, zoals de mogelijkheid om notitieboeken die je in de app hebt gemaakt ook op internet te publiceren. Het is bedoeld voor uitgevers en merken die relevante content aan hun fans willen bieden. Zie je iets leuks, dan kun je dat toevoegen aan je eigen notebook.


Een voorbeeld: Glamour is één van de partners van het vernieuwde Springpad. Je kunt bladeren door de beautytips en modefoto’s in de notebooks die Glamour heeft gemaakt. Zie je iets leuks, dan kun je dat kopiëren naar je eigen Springpad-notebook. Als Glamour de informatie bijwerkt, wordt ook jouw digitale kopie bijgewerkt. Op die manier kan Glamour allerlei spulletjes onder de aandacht brengen en er ook nog een percentage mee verdienen, als mensen de spullen kopen of beter nog: delen met hun vrienden. Het lijkt wel piramideverkoop, maar dat is natuurlijk niet de manier waarop Spingpad en zijn partners bekend willen staan. Het gaat om inspiratie opdoen en foto’s van leuke dingen delen. De nieuwste versie van Springpad verbetert het delen en is ook een stuk sneller.

springpad ipad voedsel
Waarom ook niet: een foto van je etensbord delen met vrienden.

Volgens Springpad medeoprichter Jeff Janer zoeken merken al een tijdlang naar manieren om social media te gebruiken en om via een curatiemechanisme content en producten onder de aandacht te brengen. Facebook en Pinterest leveren weliswaar een hoop verkeer op, maar het is vaak een eenmalige ‘like’-actie. Mensen keren niet terug naar hun eerder gegeven ‘like’ om het product te kopen of om nog wat extra content te gaan doorlezen. Springpad probeert dat wel voor elkaar te krijgen met een mix van content en uitgestalde producten in de notebooks. De bedrijven en merken betalen Springpad voor het maken van de notebooks, maar het is ook de bedoeling dat gebruikers zelf notebooks gaan maken. Om te voorkomen dat al die content beperkt blijft tot Springpad zelf, is nu gezorgd dat de notebooks ook buiten Springpad gedeeld kunnen worden, bijvoorbeeld op je eigen website. Het gaat bij Springpad om curatie, om het ordenen en selecteren van leuke dingen uit de gigantische stroom die tegenwoordig geproduceerd wordt. Springpad is bovendien gaan samenwerken met blogplatformen en sociale netwerken om het bereik te vergroten. Uiteindelijk moet het delen van een Springpad-notebook net zo makkelijk worden als het embedden van een YouTube-video op je website.

Downloaden: Springpad (gratis, universeel, iOS 4.3+)

https://www.youtube.com/watch?v=qj0E6w81nb8&feature=player_embedded

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.