Reacties voor: Mini Plane: het ontwikkelen van een iPhone-game, deel 4 (dagboek)

Pascal Bestebroer vertelt in zijn ontwikkeldagboek hoe lastig het is om tekst en geluid in een applicatie te maken. Het plan is om de game Mini Plane, dat al op Android beschikbaar is, om te zetten naar de iPhone. Wat kom je als ontwikkelaar daarbij tegen?
Pascal Bestebroer - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Haha, goed te horen dat andere mensen ook van dit soort ‘domme’ fouten maken. Vind dit overigens echt een geweldige blog, lees het elke keer met veel plezier.

  2. Ik heb OpenAL nooit gebruikt, maar als je een resource laadt die niet gevonden kan worden, resulteert dit dan niet in een crash (de AIFF bestanden)? Werkt dit anders dan bijvoorbeeld de erg gemakkelijke AVAudioPlayer?

    Verder is custom ttf fonts laden een regelrechte ramp, maar er is vast wel code te vinden van behulpzame coders die er een open source projectje van hebben gemaakt!

  3. @Thaurin: Er kwam inderdaad een crash bij het afspelen van de effecten, maar niet bij het laden aangezien dit werd afgevangen.. dus het was even zoeken waarom er een crash was, vooral omdat je snel over iets als een dubbele F heen leest ๐Ÿ˜‰

    Wat de keuze tussen OpenAL of AVAudioPlayer betreft, las ik dat bij OpenAL er minder lag en vertraging is tijdens het afspelen van meerdere geluiden (voor een spel vrij belangrijk)

    Er zijn inderdaad manieren om custom TTF fonts om te zegen naar bitmap fonts of andere manieren.. maar dit vond ik zelf voor dit moment geen goede oplossing. Zo moet je dan bijvoorbeeld al de maximale grote van je font van te voren bepalen, en wordt de rest gedaan met behulp van verkleinen en grafische grapjes. Voordeel is natuurlijk dat je meer lettertypes kunt gebruiken.

    De tools en broncode voor deze oplossingen zijn dus inderdaad te vinden op internet.

  4. Haha, ik heb die ‘dubbele-f-fout’ laatst ook nog gemaakt met een processing-projectje… Ik maar opnieuw aiff-jes maken omdat ik dacht dat er een fout in het bestand zelf zat ๐Ÿ™

  5. @Pascal Bestebroer: OpenAL lijkt me inderdaad het beste. Heb ooit geprobeerd CoreAudio te snappen, maar da’s echt low-level C en niet bepaald eenvoudig. Lijkt mij dat de meeste games OpenAL gebruiken. Zou CoreAudio nog voordelen hebben?

  6. @Thaurin: CoreAudio lijkt me een beetje zo’n verouderde oplossing die ze ooit voor OSX hebben bedacht maar die zoiezo niet erg handig is voor de iPhone.. maar heb me er niet verder in verdiept (was te ingewikkeld!)

  7. Hey, sommige dingen kan je volgens mij alleen met CoreAudio klaarspelen, hoor. Zoals real-time bewerking van je audio data (pitch-shifting, etc.) Kweenie of OpenAL zulke dingen kan?

  8. @Thaurin: Geen idee, heb het nog niet nodig gehad, en me er dus ook niet in hoeven verdiepen ๐Ÿ˜‰

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.