Politiek op de iPhone: Nederlandse app met tweets en peilingen

Politiek is een nieuwe Nederlandse applicatie waarmee je de tweets van politici kunt volgen en de peilingen van Maurice de Hond en de Politieke Barometer kunt bekijken.

politiek appPolitiek is een nieuwe Nederlandse applicatie voor de iPhone. De applicatie veegt tweets van allerlei politieke partijen, politici en commentatoren bij elkaar in een interface, zodat je zelf niet meer hoeft te zoeken. Ook bevat de applicatie steeds de laatste peilingen van Maurice de Hond en de Politieke Barometer, zodat je kunt kijken of jouw favoriete coalitie al voldoende zetels heeft. Geen nieuwe content dus, maar voor mensen die geen zin hebben om zelf te zoeken wel een mooie manier om alles bij elkaar te zien. De applicatie bevat drie tabbladen: Tweets, Peilingen en Opties.

Het zou mooi zijn als je bij de twitteraars ook nieuwe namen kunt toevoegen of politici die niet bij jouw politieke kleur passen uit de lijst kunt verwijderen. Uit de omschrijving in de App Store blijkt niet of dat kan. Ben je een fanatieke twitteraar, dan kun je natuurlijk ook een van de politieke Twitter-lijsten te gaan volgen (Chantal Coolsma heeft er bijvoorbeeld eentje gemaakt). Of je kunt terecht op KamerTweets. Je mist dan wel de peilingen.

Downloaden: Politiek (€0,79)

politiek applicatie

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 maart 2010, 15:37
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerpen politiek, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.