Moet je iPhone-applicaties opnieuw kopen op de iPad?

Een brandende vraag voor veel mensen, is of ze hun reeds gekochte iPhone-applicaties straks opnieuw moeten kopen. Dat ligt eraan om welk type applicatie het gaat en wat je zelf verwacht van de weergavekwaliteit. Er zijn drie soorten applicaties: applicaties die voor de iPhone zijn gemaakt; universele applicaties die op beide apparaten werken; applicaties die […]

medische appEen brandende vraag voor veel mensen, is of ze hun reeds gekochte iPhone-applicaties straks opnieuw moeten kopen. Dat ligt eraan om welk type applicatie het gaat en wat je zelf verwacht van de weergavekwaliteit. Er zijn drie soorten applicaties:

  • applicaties die voor de iPhone zijn gemaakt;
  • universele applicaties die op beide apparaten werken;
  • applicaties die speciaal voor de iPad zijn gemaakt.


iPhone-applicaties: Alle bestaande iPhone-applicaties zijn ook op de iPad te gebruiken. Je krijgt daarbij een brede zwarte rand rondom de applicatie of je vergroot alles met een factor 2 (de applicatie wordt tweemaal langer en tweemaal breder dan normaal). Dat ziet er niet altijd even fraai uit, maar bij sommige applicaties maakt dat niet uit. Er zijn applicaties zoals Prowl en BNO News die je niet zo vaak opstart en waarbij het dus ook niet zo belangrijk is dat het er mooi uitziet.

Universele applicaties: Deze kun je gewoon installeren op je iPhone of iPad. De applicatie bepaalt zelf hoe het wordt getoond: op de iPad zie je de applicatie in hoge resolutie, op de iPhone in normale resolutie. De ontwikkelaar van Instapaper Pro is dat van plan.

iPad-applicaties: Dit zijn applicaties die alleen voor de iPad zijn gemaakt en te herkennen zijn aan de aanduiding HD of XL. Je zult ze apart moeten aanschaffen.

Via: AppAdvice

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 maart 2010, 22:17
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.