Microsoft Office Web Apps geoptimaliseerd voor touchscreens

Touch update Microsoft Office Web Apps (Word, Excel, PowerPoint, OneNote) zorgt voor ondersteuning op iPad en Windows 8-tablets. Je kunt nu onderweg Office-documenten via het web bewerken.

Office Web Apps TouchMicrosoft heeft Office Web Apps een touchscreen-update gegeven. Het pakket bestaat uit Word, Excel, PowerPoint en OneNote, waarmee je online documenten kunt aanmaken, aanpassen en opslaan. Tot voor kort waren ze alleen te gebruiken door desk- of laptopgebruikers, maar met deze update heeft Microsoft de applicaties geoptimaliseerd voor gebruik in touchscreen-browsers zoals Safari op de iPad en Internet Explorer in Windows 8 voor tablets. Het softwarebedrijf heeft het pakket aangepast met de gedachte dat mensen er zonder leercurve mee aan de slag kunnen. Invoerapparaten als de muis, toetsenbord en touchscreen moeten zonder problemen door elkaar gebruikt kunnen worden, waarbij alle functies van de Office Web Apps ook op apparaten met touchscreens terug te vinden zouden zijn.

Renu Devi, werkzaam als programma-manager bij Microsoft, schrijft dat ze er een paar dagen over heeft gedaan om het artikel te schrijven en daarbij dankbaar gebruik heeft gemaakt van de nieuwe touchfuncties. “Zoals de meesten van jullie heb ik niet continu achter mijn bureau gezeten. Ik begon te schrijven op mijn desktop en dankzij Skydrive kon ik thuis verder werken op mijn tablet”, zegt Devi triomfantelijk. Onder het mom ‘Touch with Confidence’ legt Devi uit dat ze bij Microsoft goed hebben nagedacht over de implementatie van touch. De navigatieknoppen zijn groter gemaakt en er is meer ruimte tussen de knoppen. Bij het plaatsen van de cursor berekent de app of je meer aan het begin of het einde van het woord hebt gedrukt en plaatst deze vervolgens aan de voor- of achterkant. Als je opnieuw op hetzelfde woord drukt, wordt de cursor exact naar de letter verplaatst waar je hebt gedrukt. Het selecteren van tekst gaat precies zoals op de iPad met twee verplaatsbare ankerpunten. Uiteraard ondersteunen de apps ook een aantal bekende multitouch-vingerbewegingen. Deze zijn te zien in de onderstaande schets.

Office Web Apps Gestures

Gebruiken: Office Web Apps Preview (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 augustus 2012, 16:19
Categorie Productiviteit
Onderwerpen excel, microsoft, microsoft office, onenote, webapp, windows

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.