VISplanner.nl: visplekken en voorzieningen op iPhone-kaart

VISplanner is een iPhone-app de je helpt visstekken te vinden en toe te voegen op Google Maps. Zo voorzien vissers elkaar van informatie waar het beste en leukste gevist kan worden.

VISplanner voor iPhone iPod touch vissenSportvisserij Nederland heeft een eigen iPhone-app uitgebracht die op den duur de papieren Lijst van Viswateren wel eens kan gaan vervangen. De applicatie VISplanner.nl laat zien waar je met een vispas wel of niet mag vissen, en voorziet in voorzieningen als visvijvers en hengelsportwinkels op een kaart. Als bezitter van een vispas is het eveneens mogelijk om zelf leuke visplekken toe te voegen, zelfs met foto.

VISplanner.nl bestaat qua interface eigenlijk alleen maar uit de kaart afkomstig van Google Maps. Maar voordat je daar tegenaan hikt, kan je in een overzicht aangeven naar waar je op zoek bent. De visplekken waar je mag vissen zie je hoe dan ook, verder kan je aangeven dat je visstekken van andere gebruikers en visvoorzieningen van anderen wilt zien. Op basis van je GPS-gegevens, of door een postcode, plaats of water in te voeren, krijg je de resultaten vervolgens op de kaart te zien.

VISplanner legende wat wil je zienBovenin beeld is een pull-out menu verstopt dat je kan uittrekken voor een legenda en om aan te geven wat je allemaal wilt zien. Je kan daarbij kiezen uit onder andere vissteigers, trailerhellingen, een adres voor zeeaas, visbootjesverhuur of een forelvisvijver. Als je scrollt op de kaart en daardoor informatie uit beeld verliest, kan je een ververs-knop drukken om de infomatie op de kaart te herladen. Ook kan je schakelen tussen de satelliet-, hybride- en kaartweergave van Google Maps. Een foto aan een bestaande plek toevoegen doe je op de detailpagina ervan, voor het uploaden van een plek en foto kan je in de app inloggen met je MijnVISmaat.nl-account of er een aanmaken. Essentieel en handig wordt water waarop geen VISpas is ingevoerd, blauw aangegeven en zie je ander water lichtblauw.

Downloaden: VISplanner (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 augustus 2012, 14:48
Categorieën Nederlandse apps, Sport
Onderwerp vissen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.