Meernotes 2.0: stijlvolle notitie-app biedt zee aan nieuwe functies

De stijlvolle notitie-app Meernotes is met ingang van versie 2.0 een erg handige tekstverwerker geworden. Je kan foto's importeren in de notitieblokken en documenten versturen naar Dropbox en Evernote.

Meernotes iPhone iPod touch notities schrijvenDe notitie-app Meernotes stond één keer eerder in de spotlight op iPhoneclub. De stijlvolle applicatie werd februari dit jaar tijdelijk gratis aangeboden, maar ontbeerde nog veel functionaliteit om misschien ook betaald interessant te zijn. Dat is met ingang van de net uitgebrachte versie 2.0 veranderd. De applicatie heeft een nieuwe, intuïtieve bediening en kan nu importeren en exporteren van Dropbox, teksten exporteren naar Evernote en foto’s toevoegen in teksten.

Daarmee zijn twee van de belangrijkste applicaties voor documentenbeheer op de iPhone geïntegreerd in Meernotes. De applicatie kon al teksten online opslaan en synchroniseren via Dropbox, maar daarnaast is het nu ook mogelijk teksten binnen te halen en weg te schrijven naar de online opslagdienst. Wie daar geen account op heeft of wil hebben, kan ook terecht bij synchronisatie via iCloud in versie 2.0.

Meernotes foto toevoegen aan notitieblokNieuw is de mogelijkheid om foto’s in te voegen in teksten en dat doe je door op een pagina omhoog te swipen. De app kan behalve een foto uit het fotoalbum halen, ook verbinden met de uitgebreide camera-app Camera+ om ter plekke een foto te maken. De swipebeweging is een primeur voor Meernotes en er is er meteen nog een: met een swipe naar beneden, sluit je een notitieboekje en kom je in het menu terecht.

Het design van een notitieboekje kan je nu ook nog aanpassen nadat je hem hebt aangemaakt, en je kan hem eveneens voorzien van een nieuwe cover die je middels een in-app aankoop verschaft. Met een andere in-app aankoop van 79 cent, koop je de mogelijkheid om meer lettertypes te gebruiken. De nieuwe optie om een wachtwoord op een boekje te zetten is gratis, en dat geldt ook voor de vele verbeteringen die verder zijn doorgevoerd. Zo kan je lange teksten nu kopiëren en plakken zonder waarschuwingen, kan je de datum van een notitie aanpassen en de volgorde van notitieblokken in de app veranderen. Als laatste grote aanpassing is de notitie-app, waarin je zo grappig virtuele pagina’s omslaat om verder te schrijven, aangepast voor het grotere 4 inch-scherm van de iPhone 5.

Downloaden: Meernotes (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 september 2012, 13:27
Categorie Productiviteit
Onderwerpen dropbox, notities, schrijven, tekstverwerker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.