Foursquare 5.3: nieuwe Explore-pagina en zoekfilters

Foursquare maakt voortaan gebruik van Apple Maps in plaats van Google Maps vanaf versie 5,3, die verder nieuwe zoekfilters en een vernieuwde Explore-pagina introduceert.

Foursquare locaties op Apple Maps kaartFoursquare deed er in vergelijking met andere bekende apps relatief lang over om zich aan te passen voor iPhone 5 en iOS 6. Daar dat had een goede reden: het locatiegebaseerde sociale netwerk heeft meteen een aantal andere vernieuwingen doorgevoerd. De grootste daarvan is de vernieuwde Explore-pagina, waarop je in een snelle oogopslag meteen ziet welke vrienden nabij zijn en wat de topsuggesties in je omgeving zijn.

Foursquare neemt daarmee een functionaliteit over van de kleine applicatie Lunchbox, die slim gebruik maakt van de gegevens op Foursquare en in een krantenpagina de populairste suggesties in je buurt laat zien. Foursquare zelf doet dat nu dus ook op de Explore-pagina, aangevuld met de functie van in de buurt zijnde vrienden. Zo wordt het ook meteen nog logischer om op plekken in te checken: het is niet alleen meer een manier om te laten zien waar je bent, maar ook om te laten zien waar je op dat moment benaderbaar bent.

Foursquare nieuwe Explore-paginaDe zoekfunctie is eveneens onder handen genomen. Het is mogelijk direct te zoeken op de naam van een Foursquare-locatie, maar ook om termen in te voeren die je naar een eettentje kunnen leiden. Hoewel het voor de Engelse markt is geoptimaliseerd, zou je ook in Nederland Mexicaanse restaurants moeten kunnen vinden als je zoekt op nacho’s.

De zoekcategorieën bevatten een aantal leuke nieuwe filters. Je kan er nu voor kiezen om alleen op locaties te zoeken die je in je lijst hebt opgeslagen, alleen locaties in beeld te krijgen die je nog niét hebt aangedaan of juist alleen locaties te zien die je wél eerder hebt bezocht. Als laatste kan je nu zoeken op plaatsen waar vrienden naartoe zijn geweest, op één andere verandering na dan: je ziet locaties voortaan op Apple Maps in plaats van Google Maps. Die aanpassing wordt niet genoemd in de App Store-omschrijving.

Downloaden: Foursquare (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 september 2012, 11:50
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen foursquare, inchecken, locatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.