AirPlay Intercom maakt van je iPhone een omroepinstallatie thuis

AirPlay Intercom is een app waarmee je een omroepinstallatie voor thuis maakt. Alles wat je inspreekt wordt op AirPlay- en Bluetooth-speakers uitgezonden.

airplay-intercom-iphoneAirPlay Intercom is een app waarmee je thuis een intercom-installatie kunt maken. Met deze app spreek je een boodschap in, die op alle aangesloten AirPlay-apparaten te horen is. Het enige wat je hoeft te doen is het indrukken van de spreekknop, net als bij een echte omroepinstallatie. Door over het scherm naar links of rechts te vegen kun je het geluidsvolume aanpassen. AirPlay Intercom is momenteel vooral interessant omdat ‘ie gratis te downloaden is. Bovendien heeft de app net een update naar versie 2.0 gekregen.

Die update biedt eigenlijk niet meer dan ondersteuning voor iOS 7 en voor de iPad, zodat je ook onderuitgezakt op de zitbank met je iPad de rest van het huis kan bereiken. Het iOS-apparaat moet op hetzelfde draadloze netwerk zijn aangemeld als de AirPlay-apparaten. Het werkt ook met Bluetooth-speakers. Je kiest alle speakers in huis waarop de boodschap te horen moet zijn, daarna druk je op de spreekknop en je bent luid en duidelijk te horen. Je zou AirPlay Intercom kunnen gebruiken om de kinderen te commanderen dat ze naar beneden moeten komen om te eten. Ben je tijdens het klussen in de garage klemgeraakt? Dan kun je via alle speakers in huis hulp vragen.

airplay-intercom-speakers-kiezenOp het eerste gezicht lijkt AirPlay Intercom een ideale oplossing als je een praatje moet geven voor een groep, maar geen microfoon bij de hand hebt. Maar dan kun je beter de app VonBruno Microphone downloaden, omdat die live je stem weergeeft op de speaker. Bij AirPlay Intercom neemt je eerst een bericht op, dat vervolgens wordt afgespeeld. Bij presentaties voor een groep levert dat ongewenste vertraging op.

Meer gratis apps vind je natuurlijk in onze vaste zondagavondrubriek Tijdelijk gratis.

Downloaden: AirPlay Intercom (tijdelijk gratis, normaal €3,59, universeel, iOS 7,0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 november 2013, 8:55
Categorie Diensten
Onderwerp airplay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.