Lowlands Mobile Festival Guide 09 bevat buddyfinder

De Lowlands Mobile Festival Guide 09 is nu in de App Store te vinden. In deze applicatie vind je een festivalgids, plattegrond van het terrein, schema's per dag en een buddyfinder om je vrienden terug te vinden.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

Het hoofdmenu van de Lowlands Mobile Festival Guide.Vandaag staat in het teken van muziek: na applicaties van Mupps en TMF hebben we alweer nieuws over een interessante muziekapplicatie voor de iPhone: de Lowlands Mobile Festival Guide 09. De applicatie is gemaakt in een heel eigen stijl en bevat een compleet nieuwe functie: een buddyfinder om te voorkomen dat je je vrienden kwijtraakt op het festivalterrein. Bij het opstarten van de Lowlands Guide geef je meteen aan dat je alle gegevens wilt bijwerken, zodat je de meest actuele schema’s en kaarten op je iPhone hebt. Via het menu-item Programma zie je een blokkenschema met alle optredens. Tap je op één van de artiesten, DJ’s of andere performers, dan kom je op een detailscherm met meer informatie en de mogelijkheid om de betreffende artiest als Favoriet te markeren.

Lowmap

De Lowmap is de interactieve kaart van het festivalterrein. Hier zie je alle podia, WC’s, EHBO-posten en nog veel meer op een overzichtelijke plattegrond. Je kunt over de kaart heenschuiven en op een podium klikken om te kijken naar het volledige programma wat zich daar afspeelt. Vanuit dit programma kun je opnieuw meer informatie krijgen over de optredende band of artiest.

Buddy Finder

Met de Buddy Finder kun je je eigen vrienden terugvinden op het festivalterrein. Je kunt een bericht voor ze achterlaten op een bepaalde plek, of zij natuurlijk voor jou. Hoe werkt dit? Je spreekt een bepaalde naam af met z’n allen, zoals bijvoorbeeld “GogoLL09”. Deze naam voer je vervolgens in in de Buddy Finder. Deze naam wordt vervolgens een apart soort kanaal waarop je berichten kunt achterlaten voor elkaar. Wanneer je je kanaal hebt gekozen, kun je vervolgens ergens op de kaart klikken en daar een bericht achterlaten voor je vrienden. Zo kun je ze bijvoorbeeld uitnodigen om een biertje te drinken bij de Alpha-tent. Wanneer je vrienden hun Buddy Finder starten en hetzelfde kanaal gebruiken zien ze jouw bericht staan en kun je elkaar daar vervolgens ontmoeten.

Nieuws

In dit onderdeel van de Lowlands Mobile Guide 2009 vindt je het laatste nieuws over het festival. Nu is er nog niet zoveel te vinden behalve een korte uitleg over de applicatie. Maar wanneer je straks de applicatie update bij het opstarten, haal je automatisch het laatste nieuws over optredende bands of bijvoorbeeld concertverslagen van de dag ervoor in.

De makers hebben een sms-dienst beschikbaar gesteld om de Lowlands-applicatie makkelijk op je iPhone te installeren: stuur een sms met de tekst LOWMAP naar 3010 en je krijgt meteen een linkje naar de App Store. Door de Lowlands-gids te downloaden maak je kans op prijzen van sportmerk Converse, de sponsor van de applicatie

Eerder was er al een onofficiële Lowlands-applicatie in de App Store te vinden onder de naam Llowguide, maar die is inmiddels weer verdwenen. Het probleem met deze applicatie was dat alle schema’s en optredens offline in de applicatie stonden en er geen mogelijkheid was om de informatie via internet te updaten.

Ook leuk om te weten voor de liefhebbers van Lowlands: de 3VOOR12 Lowlands Mashup van de VPRO staat nu live op lowlandsmashup.vpro.nl.

Downloaden: Lowlands Mobile Festival Guide 09 (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2009, 21:47
Categorieën Muziek, Nederlandse apps, Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.